Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Kupnja prije Black Friday-ja?!

Svašta se nešto događa.....Došao nas je posjetiti francuski predsjednik Macron. Pa usput da nam naplati pomoć,koju su nam Francuzi pružili za ulazak u EU. Na ručak je bila pozvana i Tereza Kesovija, koja je nekoliko godina svoga života - najbolje godine - provela u Francuskoj i surađivala sa eminentnim umjetnicima - pjevačima iz te zemlje. Nekoliko puta tijekom života održala je koncerte u Olympiji....Kao i predivni Oliver Dragojević....Tereza je Macronu i zapjevala.
No, netko nije bio pozvan na ručak. Lora Vidović. Prije samo trideset i pet dana u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Francuskoj bivša pučka pravobraniteljica Lora Vidović primila je najviše francusko odlikovanje - odličje Viteza Legije časti. U obrazloženju odlikovanja, kaže se da ga je primila zbog predanosti i autoriteta koje je pri obavljanju posla pučke pravobraniteljice pokazala u obrani temeljnih građanskih prava. I iz istog razloga - nije bila pozvana na ručak. Trn u oku Andreju Plenkoviću bilo je što je Lora Vidović prva ukazala na to da Hrvatska protuzakonito i nasilno protjeruje migrante i zataškava smrt male Madine Hussiny.
Skupo, preskupo smo platili francusku podršku za ulazak u Schengen...:(((( Bili smo prisiljeni kupiti borbene avione, i to korištene - od Francuza...Ne razumijem zašto su sada avioni prioritet. Možda se nešto sprema, a mi ne znamo?! Svašta! :((((
I ako smo ih već morali kupiti - moglo se sačekati Black Friday, kao što je to netko duhovito prokomentirao na Facebooku....
No, prijeđimo na veselije teme... Što se jelo u Esplanadi na svečanom ručku?! Na svečanom ručku poslužena je terina od prepelica s pečenom rajčicom, tartom od poriluka, kremasti rižoto s tartufima, listići paškog sira i janječa koljenica s kremom od celera i zapečenim krumpirom s ružmarinom i umakom od začinskog bilja.Za desert su poslužene su šnenokle, marmelada od šumskog voća i mente. Točio se pjenušac Tomac Diplomat Extra brut, zatim Pošip Nerica iz 2020. te Korak Sauvignon. Od crnih vina ponuđen je Plavac mali Majstor iz 2016, a od desertnih vina služio se Bodren Cuvee iz 2017. Ajde, bar se tu nismo osramotili.
Ljubim!

Post je objavljen 25.11.2021. u 23:02 sati.