Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Krdo, čopor...

Jel i vama pun kufer korone, ko i meni? Ajde molim vas recite mi da je. Pa to se više ne zna ko pije, ko plaća.

Najveći problem je šta nikako pogodit koliki treba bit imunitet krda da bi kuga modernog doba lipsala. A krdo je već debelo izmaklo kontroli, sa i bez imuniteta. Cijepljeni se isto mogu zarazit, al su cijepljeni pa se ne trebaju testirat. Necijepljeni se isto mogu zarazit, al se ne žele cijepit pa prosvjeduju. O tome koliko je epidemiologa u krdu ne treba ni pričat, i svi sve znaju. Jebote još će promijenit izraz iz "imunitet krda" u imunitet epidemiologa". A svaki epidemiolog naravno ima svoje rješenje i svako malo ga ponavlja na svom profilu, da poslje ne bi bilo nismo znali.

Pa ja to sve tako gledam i nemrem sebi doć. Prvo zbog samog izraza "imunitet krda". Od svih mogućih izraza baš je krdo se moralo uzet? Doista, razlog je vrlo jednostavan - krdo uglavnom šiba u jednom smjeru i nema epidemiologa da stalno nešta izmišljaju, tipa - pa ja ne bi na tu stranu, čini mi se da sam vidio lava, ajmo malo stat jer me bole noge. Krdo ode dalje, a tiebi ko štrika crijeva za nogobolju i tešku izmišljotinu o lavu. Ostani sam pa da vidiš kako ćeš nabrzaka dojaparit za krdom kad se stvarno ukaže lav. Odnosno lavica, jer lav crkava u hladovini i čeka da mu se servira ručak.

Zašto recimo nisu uzeli izraz "imunitet čopora"? E pa zato šta je čopor malo drugačije organiziran, za razliku od krda. Na fotki se vidi kretanje vučjeg čopora. Znate tko je trojka na čelu kolone? Nećete vjerovat, stari i bolesni vukovi. Da su na začelju, tko zna gdje bi ostali, a ovako će prvi najebat ako neko napadne čopor. Za njima ide petorica snažnih i brzih vukova, koji su izvidnica i brane ženke. E onda ide harem, pardon ženke, pa opet petorica snažnih i brzih. A vođa? On je na začelju kolone, odande je navodno najbolji pregled situacije, a i ako do čega dođe ova petorica šta idu ispred njega začas će se vratit da mu pomognu.
Imali bi mi od životinja toliko toga za naučit, kad bi se potrudili. Samo ko bi onda rješavo alarmantne situacije svih vrsta - od epidemiološke, seizmološke, meteorološke, trenerske za sve vrste sportova, da ne nabrajam dalje? Lakše je vrtit svoj film i nikome ne dat za pravo.

Eto zato mi je pun kufer korone. Između ostalog.

( photo by pixelizam )



Post je objavljen 23.11.2021. u 21:04 sati.