Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prokleta-od-daljina

Marketing

HUSEIN MEHAKOVIĆ
Ovo su fotografije moga brata HUSEINA MEHAKOVIĆA koji je nedavno preminuo u Dubrovniku u 82 godini života. Tim je povodom u našem dnevnom tisku objavljeno:Hvala na svemu gospar Huso, počivao u miru – napisali su iz Plivačkog kluba Jug na vijest kako nas je u 82. godini života napustio Husein Mehaković, dugogodišnji trener u ovom dubrovačkom plivačkom klubu. Odgojio je ne samo generacije dubrovačkih plivača, već i brojne generacije učenika Lapadske škole u kojoj je bio nastavnik tjelesnoj odgoja.
Trener Huso, naveli su iz VK Jug Adriatic osiguranja, bio je istinska legenda bazena u Gružu.Jedna stara slika u arhivi, snimljena dok Gruž još nije imao krov nad 'glavom', 90-ih, budi danas sjećanja na jednog divnog čovjeka, dugogodišnjeg profesora tjelesnog u Osnovnoj školi Lapad, te isto tako desetljećima trenera u Plivačkom klubu Jug.
Učio je generacije i generacije učenika Lapadske, bio je isto tako uz generacije i generacije jugovih plivačica i plivača, od prvog njihovog skoka u vodu Gruža, prvih plivačkih 'koraka', a mnoge je potom vodio na natjecanja, pa i do medalja na državnim prvenstvima, do najviše stepenice pobjedničkog postolja, naslova državnog prvaka...
Desetljećima sa štopericom u ruci, i u Lapadskoj, i u Gružu. U Lapadskoj je učio djecu košarku, odbojku, rukomet, nogomet, trčat, skakat..., u Gružu uglavnom plivanje. Nikad nije volio pričati o sebi, i kad je odlazio u mirovinu bilo je 'Ne, ne! Pusti to'. Ali je uvijek isticao djecu koja su ostvarila uspjeh, pogotovo one koji su i u školi bili za pet, vazda naglašavao kako treba pohvaliti i njihove roditelje, koji ih podržavaju, dovode ih na trening, i odvode s njega...
Profesor Husein Mehaković nas je zauvijek napustio u 82. godini života. Bit će pokopan tiho, u krugu rodbine, na zagrebačkom Mirogoju.

Profesor tjelesnog odgoja u OŠ Lapad i trener plivačkog kluba Jug koji je kroz svoj rad odgajao generacije učenika preminuo je u 82. godini. Preko Facebooka su se od njega oprostili iz PK Jug, a njihovu objavu prenosimo u nastavku:
“Tužnim srcem javljamo da nas je u 82. godini života napustio gospar Husein Mehaković, dugogodišnji profesor tjelesne i zdravstvene škole u Osnovnoj školi Lapad i nekadašnji trener mlađih uzrasnih kategorija Plivačkog kluba Jug …”
Sprovod pokojnika bit će u krugu obitelji na zagrebačkom groblju Mirogoj.
Post je objavljen 23.11.2021. u 13:45 sati.