Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Odgovor na pitanje

Zaista ne mogu vjerovati da netko može doći nekome na blog i najstrašnije ga osuđivati (za što već: cijepljenje, necijepljenje; za ovo, za ono). Nikada nisam voljela čoporativne napade - dajte, ulazite nekome blog, u njegov mir i njegov prostor.....Kako bi ste se osjećali da netko to isto napravi vama?! Sigurno vam ne bi bilo drago.
I ne, ne mora se svaka psovka prevaliti preko usta, niti se mora na takav način ophoditi s ljudima.
Zaprepaštena sam, jer samo na blogu postoji tako našto :(((( Tuga.
Malo kućnog odgoja, ako već ne znate i ne možete pružiti nešto drugo.... Bar to!
Kao da u životu nema drugih sadržaja - nego samo Covid, pa Covid potvrde, pa cijepljenje.....O, joj! :(((((
A neki, koji su se cijepili iz straha - sada kao da sami sebe uvjeravaju da su mudro i ispravno postupili.....
Doktorica sam znanosti, politologije - ne medicine - ali i da sam liječnik nikada se ne bih osudila govoriti sa stopostotnom sigurnošću da se baš svi trebaju cijepiti. Svatko od nas, tupim to godinama, je individua. Naše tijelo se također ponaša individualno, i ono što nekome ne znači baš ništa i prođe bez posljedica, drugoga doslovno ubije. Takvi smo. Nismo standardizirani roboti. A cjepivo je napravljeno za - masovnu upotrebu, i ne poznaje indivudualne razlike.
Nikada nisam nikoga pitala koje je vjere, da li je bio u ratu, pa tako mi ne pada na pamet pitati jesi li se cijepio/cijepila?! Pa to je glupo ispovijedati nekoga na takav način. I ništa ne mijenja u mojoj percepciji - prijatelj je prijatelj. Cijepljen ili ne. Sestra je sestra - pa cijepila se ili ne.
Moja majka, koja svaki mjesec ide na pretrage jer joj se rak vratio - ona bi umrla da je cijepe. Njezin imunitet je na nuli. Ne bi izdržala. Moja sestra je uvijek antiprotivna; odgovorila sam je da ne dolazi iz Splita na prosvjede u Zagreb. Rekla sam da mi ne pada na pamet da se nalazimo u toj gomili.
Cijepit ću se, kada moja doktorica odluči. Ako odluči. Davno me upozorila da se ne liječim sama. Zna zašto to govori, a ja nemam potrebu pokazivati vam ovdje moj zdravstveni karton.
Prema tome, mislim da i jedna i druga strana pravi ogromnu grešku, pokušavajući dokazivati svoje mišljenje. Već sam gore navela zašto. Ni ja, dok se ne cijepim, ne znam što će se dogoditi ni kako ću reagirati. Pojma nemam.
Ovo je zadnji post o Covidu, cijepljenju i prosvjedima. Sve je rečeno. Sve sam pročitala, i na blogu, i van bloga. Pustite samo da sama, osobno, s punim uvjerenjem donesem svoju odluku.
Ljubim!



Post je objavljen 21.11.2021. u 20:51 sati.