Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Plava boja cvijeća

Moja ispaćena roditeljica silno je voljela cvijeće.

Nema šta nije bilo u teglama - asparadusa, filodendrona, afričkih ljubičica, sansevierija, sve osim fikusa koji joj al nikako nije išo za rukom. Svi su njeni fikusi uredno završavali u smeću nakon šta im otpadne i zadnji list.
E u cvijetnjaku je silno htjela dobit plave hortenzije. Piknula dva grma koji su napredovali isto ko i fikusi u tegli. Ona bi cvijet veličine ranjgle za sarmu, a hortenzije budu malo veće od šake. I to rozaste, naravno. Pa kad procvjetaju, ona krene nabrajat:
-Eto ti. Pa taj cvijetnjak ko da je uklet. Nema čime nisam gnojila, pazim kak ih obrezujem, a one ni trc ni mrc. O tome da nisu plave neću ni pričat, eno ih ko Pink Panter.
Tata čita sportske i šuti, jebe se njemu za hortenzije u krivoj boji. Ona se bakće s ručkom i nastavlja:
-Al neko mi je spomeno da zapiknem čavle kraj njih pa će poplavit.
Tata i dalje čita, ne doživljava njen ekspoze o čavlima i hortenzijama.
-Jel ti mene slušaš, Joso? Trebaju mi nekakvi veći čavli da zapiknem kraj grmova.
On diže glavu sa sportskih:
-Šta si rekla da ti treba?
-Čavli.
-Za šta?
-Pa za hortenzije.
-Otkad se cvijeće čavlima zabija, jel se to ne sadi?
-Daj me nemoj zajebavat, ajde mi nađi velike čavle da zapiknem kraj hortenzija.
On ostavlja sportske, puše i ide u potragu za čavlima. Al nema velikih, ona oće čavle težine novorođenčeta, pa psuje i ide preko kod susjeda tražit hortikulturalni željezni dodatak. Vraća se za sat vremena, obišo pol susjeda dok je našo šta joj treba.
-Jesu dosta četri? - pita on.
-Jel nemaju veće? - pita ona.
-E pa nemaju. Imam dva čekića pa ih zakopaj u jebeno grmlje, poplaviće i kuća a ne samo cvijeće.
Ona odustaje od zakapanja tih - po njenoj procjeni - premalih čavala i na povratku s posla kupuje u željeznariji najveće ikad viđene čavle, pa ih slavodobitno zapikava u grmove.
Tata tjera zajebanciju, svaki dan se naviruje i konstatira da ništa plavog nema u cvijetnjaku. Ona podiže obrve i kaže - e sad treba proć vremena dok čavli odrade.

Nikad nisu odradili. Nagodinu opet procvale nagloroza minijaturne hortenzije, ona ih iskopala u naletu tjeskobe i odlučila posadit đurđice.
Tata je samo usput pripomeno - iskopaj i čavle, da ti đurđice jako ne poplave. Nećeš se moć nabranit koliko će baba navalit da im daš pelcere.

( fotka - plava hortenzija iz Posrane ulićke, pardon Vrtnog puta )


Post je objavljen 19.11.2021. u 19:26 sati.