Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

matematika

nekidan san pisa o travanašu i litavcu, neznan odakle izviru ovi nounari ali imam dojam da je sa njihovon pojavon zdrav razum oša ukurac, definitivno. i onda se čudimo vilimu šta viruje antivakserima, ako su nounari koji plasiraju te vijesti ovakvog kalibra ka ovi šta pišu u renomiranom tjedniku nije nikakvo čudo šta je sve više onih sa ograničenim kongnitivnim sposobnostima.

iako oduvijek smatram da matematika kao prirodna znanost nema nikakve veze sa logikom, osim osnovnih računskih operacija plus razlomci i skupovi iz dana u dan se ta moja teorija sve više potvrđuje. evo npr. danas je u tom renomiranom tjedniku izaša naslov na osnovu kojeg jednostavnom računskom operacijom moš doč do zaključka kako bi spliska riva u zadnji triest godina bila potopljena kada bi to bila istina. ono šta zapanjuje je upravo činjenica da nounarka koja je napisala članak, a nije copi/paste sa gugle prevoditeljem, nije sebi uopće dala truda da uotrijebi tu jednu jednostavnu računsku operaciju znanu kao množenje i dođe to takvog zaključka. ono što još više začuđuje je činjenica da je sve to ponovila i u tekstu i to potkrijepila 'znanstvenim' mjerenjima iz svemira, e kad je svemir u pitanju tko smo mi da sumnjamo u takva 'znanstvena' dostignuća koja ona prenosi, iako su ameri izjavili da u ovom trenutku sljetanje na misec nije moguće i da neće bit do 2025 godine, toliko o tome šta su se tamo spustili, ali da se ja vratin našoj nounarki.

meni je jasno da se diploma nounarstva može kupit u hercegovini isto ka i ona doktorska, također mi je jasno da današnje školstvo nema nikakve veze sa obrazovanjem, blaženi šuvar, al da netko nema razvijene kongnitivne sposobnosti na osnovu onoga što se ući u četvrtom razredu osnovne škole, eeee brale to mi nikako nije jasno, razlomke i skupove da niti ne spominjem, sve ostalo je za funkcioniranje normalnog života nebitno. jebate! stari grci su napravili astrolab, pitagora izračuna duljinu hipotenuze i to upotrebom razlomaka jer u njegovo vrime nije bila poznata nula a kamo li decimalni zarez, kvadriranje i drugi korjen koji su baj d'vej došli u europu oko iljadu i dvistote godine iz indije i to preko maura koji su krajem sedmog stoljeća zauzeli današnju španjolsku, jer do tada se računalo razlomcima i rimskim abacusom, na osnovi kojih je izgrađeno više carstava i civilizacija, a da danas jedna nunarka nije u stanju zaključit da joj računica ne štima nego grešku još ponavlja dva puta. i onda se mi čudimo antivakserima!

Post je objavljen 14.11.2021. u 10:20 sati.