Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Zastavoslovlje

Zastave 'stare' Južne Afrike – zastava KwaNdebele

KwaNdebele je bila država u Bantustanu (Južna Afrika) rezervirana za narod Ndebele . Država je nastala kada je južnoafrička vlada otkupila devetnaest farmi u vlasništvu bijelaca i postavila vladu Ndebele.

KwaNdebele je ponovno integriran u Južnoafričku Republiku nakon prvih demokratskih izbora 27. travnja 1994., a danas je dio pokrajine Mpumalanga.

Zastava KwaNdebele se sastoji od tri vodoravne grede jednake širine od vrha do dna plave, žute i zelene gdje se u središtu žute grede nalazi tradicionalni 'knobkerrie' s četiri bojne sjekire.

Knobkerrie (simbol Ndebele vladara) smeđe je boje, a iste boje su i dvije bojne sjekire koje se nalaze u pozadini dok su prednje bojne sjekire sive boje.

Plava boja grede simbolizira boju neba i beskonačnost prostora, simbolizirajući tako potrebu Ndebela naroda u ispunjenju svojih ideala.

Žuta greda predstavljala svjetlost i energiju sunca koje je neophodna za život i boju koja također osvjetljava put naprijed. Zelena je boja biljaka i trave koja je izvor hrane.

Zelena boja Ndebelama također simbolizira rast i napredak.




Post je objavljen 13.11.2021. u 14:27 sati.