Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marivall01

Marketing

Ostat, ma ne molat...






Od 08.11. radim uz mirovinu 4 sata. To je jedan od načina da se nakon dvije godine rada po 4 sata riješim penalizacije zbog prijevremene mirovine. Moja penalizacija iznosi 7,2 %. Mnogi imaju i veći postotak penalizacije. Ništa mi ne bi bilo sporno da ne postoji najniža mirovina za 1 godinu staža koja trenutno iznosi 71,53 kn za godinu staža. I iako je Ustavom određeno da je službeni jezik u RH hrvatski, i iako u hrvatskom jeziku znamo što znači najniže, moja najniža mirovina smanji se za 7,2%. A nema nižeg od najnižeg, kao što nema manjeg od najmanjeg u hrvatskom jeziku.

Pa sam se eto zaposlila i tako zaposlena moram plaćati doprinose za mirovinsko ( 20% ) na najnižu bruto plaću i doprinose za zdravstvo ( 16,5 % ). Doprinosi za mirovinsko mi nisu sporni jer će mi nakon dvije godine biti upisana 1 godina staža, kao i jedna godina staža za dvoje djece koje sam rodila. Sve majke koje su u mirovinu otišle prije 01.01.2019. taj staž za djecu neće dobiti, ukoliko se uz mirovinu ne zaposle kao ja. Sporni su mi doprinosi za zdravstvo, jer imam zdravstveno osiguranje kao umirovljenica. Ali neka im bude. Treba netko financirati sve te osigurane osobe u Hrvatskom zavodu zdravstvenog osiguranja.
Dao Bog ( uz moju pomoć ) da ni sljedećih 30 godina nemam potrebe za usluge zdravstva. Zanimljivo je ipak da u HZZO na dan 30.04.2021. u RH ima 4.111.640 osiguranih osoba. Prema procjenama demografa, najnoviji popis stanovništva pokazat će da nas ima oko 4 milijuna, ukoliko ne budu popisani i fiktivni stanovnici koji su otišli, a nisu se odjavili. Jer je u redu otići iz ove „bijedne“ države, ali nije bijedno otići i koristiti besplatne zdravstvene usluge te iste „bijedne“ države i njenog „bijednog“ zdravstva.
Uvijek protiv glupih odluka vlasti i političara, ali uvijek za svoju zemlju i svoj dom. Jer nema te Vlasti koja će zdravu i sposobnu osobu spriječiti da si osigura donekle pristojan život sa financijske strane gledano.
Zato ću ja ostat i ne molat. I neću krepat….


Post je objavljen 11.11.2021. u 10:24 sati.