Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KAKVE POLICAJCI UOPĆE PROLAZE PROVJERE DA BI SE MOGLI NORMALNO SA GRAĐANIMA SUOBRAČATI?!Predmet: PRIGOVOR na postupanje prometnih policajaca u subotu 06.11.2021., u 23;53 sati u Koprivnici.
Ja i moja supruga Živka izašli smo van iz kazina "Arena" koji se nalazi preko puta policijske Uprave, vidjeli smo malo dalje policijska kola koja su stajala u blizini obližnjeg kafića. Naš auto je bio parkiran na parkingu kod zgrade koja se nalazi preko puta policijske postaje. Pješice smo prošli ispred policijskih kola, dva policajca koja su sjedila u autu mogli su nas dobro vidjeti, tko smo i što smo, a između ostaloga su mogli vidjeti i naš parkirani auto 15-tak metara dalje, u koji smo ušli BJ535HP, Renault "Talija" plave boje.
Mi smo krenuli prema kružnom toku koji se nalazi preko puta opće bolnice - doma zdravlja, u retrovizoru sam vidio da policijska kola su krenula za nama. Kad smo obišli kružni tok i nalazili smo se malo dalje, odnosno, nalazili smo se ispred trgovine "Robin" koja radi cijeli dan i noć, policijska kola su uključili plava rotirajuća svijetla, ja sam stao sa vozilom a policijski auto je isto stao i to nekoliko metara iza nas.
Bilo mi je čudno zašto nas policija zaustavlja na takav način, a nisam počinio nikakav prekršaj. Spustio sam staklo na svojim vratima, policajac je kazao: "kontrola prometa" i zatražio od mene vozačku i prometnu dozvolu. Uzeo je moje dokumente i otišao do policijskog vozila, rekao je da ide upisati podatke - da me je zaustavio. Kad se policajac vratio sa dokumentima, mene je upitao - jesam li konzumirao alkohol? Policajca sam upitao: je li ja vama ličim da sam pio alkohol?
Policajac je držao alkotest u jednoj ruci a sa drugom rukom je izvadio "pipac" iz džepa i stavio na alkotest - i kazao mi je li sam voljan puhati? Ja sam puhnuo u alkotest koji je pokazao 00:00 promila alkohola. Policajac je uzeo bateriju i počeo svijetliti u moj auto i govoriti jeste sam ili je još netko sa vama? Ja sam mu kazao da je supruga sa mnom u autu.
A onda je započelo iz čistoga mira ispitivanje na cesti; gdje smo bili, što smo radili, jesmo li na stanu u Koprivnici, jesmo li u izlasku,.., nisam vidio nikakvog razloga da odgovorim dotičnom policajcu na sva ta postavljena pitanja...
Nije li to malo čudno da se prometni policajac takvo što dopušta i da se bavi sa takvim stvarima, i da se on prisvaja ovlasti i prava koja mu zakonom i Ustavom RH., ne pripadaju, da bi na takav način mogao uopće postupati... Policajac je rekao da nas je vidio kad smo izašli iz kazina.
Ništa me ne bi zasmetalo da su ti policajci na profesionalan način izvršii kontrolu mojih dokumenata, i vozila, ovo sve izgleda meni i mojoj supruzi kao neko iživljavanje i demonstriranje sile... Tako građane ove države omalovažavati i ugnjetavati, odnosno stavljati u robski položaj, to ipak nije u redu. Ovo je čisti napad na našu građansku slobodu i ljudska prava,.., i drsko ulaziti u naše privatne stvari. To je perverzija!
Kako toga policajca nije sram da se tako ponaša? Taj policajac ostavlja vrlo loš utisak prema policijskoj službi koju obavlja, on sramoti poredak koji predstavlja, i sramoti svoje šefove u policiji. Građani stječu dojam da su svi policajci isti. Da ljude maltretiraju i da neljudski se prema njima ponašaju...
Policajac nije na sebi imao reflektirajući pojas, nije imao policijsku značku na vidljivom mjestu, raskopčan je bio, i nije imao kapu na glavi... A mene želi utjerati u red - navodno. Taj policajac troši materijalna i financijska sredstva, države, na taj način što uzaludno, izmišlja posao i troši auto, i gorivo i vrijeme... Pred kafićem gdje su stajali, prije nego što su krenuli za nama, bilo je mjesta za "njiihovo"postupanje, jer tatini sinovi su izlazili van iz kafića i galamili su ispred te gostionice, a bome i nisu se baš primjerno ponašali... Policija nije njih hvatala, nego nas iz čistoga mira.
Pipac koji je policajac izvadio iz džepa nije bio u najlon prozirnoj vrećici, tko zna koliko je ljudi već na njega puhalo u alkotest. Ja mogu s punim pravom (po)sumnjati da "taj pipac" je bio inficiran. Pipac inaće se daje onome kojiga ga je koristio. Tom policajcu sam dva puta napomenuo da želim pismeni obrazac, tj. potvrdu da su izvršili nad menom alkotestiranje, on se okrenuo sjeo u auto i vrlo brzo su "gasom" otišli na sajmište u mrak, i tamo zaustavili svoj policijski auto, i u njemu sjedili.
Nazvao sam u policijsku postaju i kazao dežurnome da ovo nije bilo primjerno od prometne policije, dežurni policajac me je telefonski spojio u prometnu službu - gdje se je javio policijski djelatnik - koji je kazao da je njihov šef, ali je odbio išta reći kako se zove ili reći broj svoje službene značke. Šef mi je kazao da me baš i ne želi slušati neka napišem pismeni prigovor i predam njima.
Moram i ovo kazati da nemogu ostati ravnodušan na sve, do čega nije trebalo ni da dođe. Policajac mi je uništio veče sa svojim ponašanjem, s time da sam morao trošiti svoj mobilni telefon i vrijeme,.., kao i pisati ovaj prigovor. Samo ću još jednom na kraju pitati Vas - nema li policija drugoga posla sa čime da se bavi? Gotovo svaki puta kad dođemo u Koprivnicu, mi doživio neku neugodnost od policije. Zadnji puta je moja supruga vozila i gotovo je sve bilo isto kao i ovoga puta...
Tražim od predpostavljnenih u policijskoj Upravi da mi se očituju na sve moje točke koje sam ovdje iznesao, znam već unaprijed one stare "otrcane fraze i metode" budemo provjerili i istražili - i na kraju onda - sve je bilo u redu.. Mi građani stječemo vrlo loš dojam za policiju, koja se diči sa "bombastičnom" parolom "sigurnost i povjerenje".
U Bjelovaru, 07.11.2021. godine. Ujutro; 02:10 sati (Završeno)
PODNOSIOC PRIGOVORA:
Branko Stojković


----------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
Broj članaka: 5836.
HRVATSKA / B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel / mob)
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 09.11. 2021. godine
-----------------------------------------------------
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
http://crostojkovic.blog.rs/
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.baonosa1958.blogger.ba
https://crostojkovic.wordpress.com
(WEB:) https://brankostojkovic.comPost je objavljen 09.11.2021. u 00:45 sati.