Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskamorska

Marketing

Mr.BeanFoto: Otočka

Dok smo još bili svi na okupu u Splitu, cure na študiju, mi na poslovima, On nas je užasno nervira nepostojećin jezikon. Kojin je naziva stvari, pojave, ljude. Njemu je to bila komična baza, koja se godinama uvriježila. Pa danas imamo redovnu upotrebu riči ka Buhas, interplet, koku ruz, čuče, začičkarat, kokolo bokolo, kukvi, enčalo benčalo, čučurlu bučurlu i milijun takih. Cure su pinile, ja kolutala očima. Al On je osta ustrajan u svom novokomponiranom jeziku. Naravno, za kućne potrebe. Kojin je prebrisa 50% postojećih, u jeziku uvriježenih.

Onda smo došli u Valu. Cure su predahnule. Preuzele dil Njegova vokabulara. Ali samo u prigodama kad njima paše i kad in je baza. A meni je osta lingvist na 24 satno sučeljavanje.
Pa bi se ja na neka pitanje oglušila. Na odgovore ponajviše. Činila fintu da ga ne čujem i ne vidin. A bi On pojača dozu, svjestan da nervira ali i da je komičan.

Zadnjih misec dana dalo mu na pivanje. Doduše, super On piva. Al sad je krenija s izmišljenon mužikon. I još u nju uvaljuje nove, nepostojeće riči. Stalno me, huncut , pogledava i smijulji se. Ako počnen ronzat to je ka da san stisla papučicu od gasa. Ako mučin, grintan u sebi. Ka da je to zdravo?

I onda san zaključila da je ovo novokomponirano pivanje sve od pfizera. Neka je prošlo četiri miseca od druge dože, ma sigurno je od tega. Muko moja, šta će bit od treće. Eno se raspiva na Nadalinu, al ni jednu rič, šta to ona muti, ja ne razumin.

Spustila se do mora. Ono je trenutno utiho. Pa pričan ka pametna s pametnin.
A Njega san stavila na mute i ignore postavke.


Post je objavljen 08.11.2021. u 13:56 sati.