Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neprilagodljivi

Marketing

Gauleiteri i oni drugi

Tužno je saznanje da mnogi, iako rođeni kao ljudska bića, do svoje smrti ne uspijevaju stasati kao poštovanja vrijedni ljudi.

Prebirući između svih onih što su ispilavljeni i stasali u Tuđmanovom inkubatoru zvanom MVP, od Mate Granića preko Ive Sanadera do današnjih dana, na prste bismo mogli nabrojiti one koji doista vrijede i koriste narodu i državi, sve je prepuno ništarija, među kojima prednjače oni pravnog obrazovanja, a upravo takvi od dolaska HDZ na vlast u Hrvatskoj „kroje kapu“ i narodu i državi nepokolebivo ih vodeći u ponor.

Tko su što su i kakvi su dobro je vidljivo i u ovom epskom psihijatrijskom „hvatanju za grkljan“ momaka s „velikim mudima“ s Pantovčaka i Banskih dvora.
U tom čerupanju u kojem se ne biraju riječi pao je i izraz „Gauleiter“ predsjednika RH na račun tobože neprihvatljivih ponašanja članova Vlade i njenog predsjednika.
Ako se dobro zna kuda spada, na koje područje i kojem vremenu taj izraz pripada, odgovor predsjednika Vlade nije trebalo dugo čekati:
On govori o HDZ-u kao nacističkoj stranci. Nisam čuo da je netko reagirao. To je sramotno, uvredljivo, lažno. Nije dovoljno da krši Zakon o sudovima, Zakon o obrani, nego naziva HDZ koja je dobila povjerenja građana, koja ima parlamentarnu većinu, nacističkom strankom.“

Predsjednik vlade dobro zna što je i kuda spada „Gauleiter“, malo veći mu je problem svrstavanja „starog hrvatskog pozdrava“ ZDS.

Zamisli ti samo to „… on naziva HDZ koja je dobila povjerenja građana, koja ima parlamentarnu većinu, nacističkom strankom”…, kao da NSDAP od dolaska Hitlera na vlast pa do kraja 2. Svjetskog rata nije imala plebiscitarnu podršku u redovima njemačkog naroda, što je ako se vodimo Plenkovićevom logikom izraz najveće demokratičnosti.

I nije Milanović prvi koji je HDZ doživio kao nešto opasno i nešto što veze ne samo s demokracijom, nego ni zdravim razumom nema, ali ima s ustašijom, koja usput rečeno Milanoviću uopće ne smeta, pa ga je onaj kunktator i lijenčina Ivica Račan, nakon što je Franjo Tuđman na osnivačkom saboru HDZ-a izjavom da „ … NDH nije bila samo kvislinška tvorevina i fašistički zločin, nego i izraz ostvarenja vjekovnih težnji hrvatskog naroda za svojom državom …“ toj tvorevini dao legitimitet, prozvao „strankom opasnih namjera“, umjesto da je to nacifašističko smeće odmah zabranio.
No kako Franjo Tuđman nikad nije smio postati netko tko odlučuje o sudbini naroda i države, tako ni Ivica Račan nikad nije smio postati čelnik SKH, iz današnje perspektive Ivica Račan je zapravo doveo Franju Tuđmana na vlast u Hrvatskoj.

Klaus Kinkel, njemački ministar vanjskih poslova, je prilikom svoje zadnje posjete RH 1998., kad je shvatio da Tuđman, usprkos svim potpisima na brojnim sporazumima, ne mijenja svoju politiku posebno prema BiH, vrlo razočaran i ljut, neki kažu i bez pozdrava, napustio Predsjedničke dvore, rekavši po povratku svojima u Njemačkoj da „Franjo Tuđman na pragu 21. stoljeća u srcu Evrope uspostavlja nacionalsocijalističku državu“.

Iako Mate Granić u svojim memoarima spominje da mu je Klaus Kinkel rekao da Hrvate u BiH vode lopovi, ovo s nacionalsocijalističkom državom ne spominje.
A tko je sve vrijeme njegovog svevlašća pružao pun suport tom Tuđmanovom ludilu i bio mu glavni oslonac, ako to nije bio nacionalsocijalistički HDZ.

Dakle predsjednik RH, Zoran Milanović, nije bio nimalo originalan u svojem izričaju, bilo je i onih prije njega koji su prepoznavali pravi karakter HDZ-a.


Post je objavljen 08.11.2021. u 12:23 sati.