Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

čvarci

ja stvarno neznan ko bira ove novinare da pišu tekstove i ko in konztrolira napisno?! to bi ka triba bit glavni urednik, ali ako glavni urednik objavi tekst po svom izboru, dakle nešto vrijedno pažnje onda bi valda triba tom nounaru koji je tekst napisa i sugerirat na greške, jel tako, osim ako to nije neka od novih hrvatskih jednoznačnica kojima se pokušava kroz jednu riječ objediniti više značenj, jedino je goldun dobija dvi riči za izrazit značenje, udni tuljac. eto, da su roditelji znali za udni tuljac, pošto za goldun nikad nisu čuli možda bi bilo manje ovih novokomponiranih nounara, ili je možda na djelu neka od onih jednakosti pa urednik više nema pravo glasa ni opaske za dotičnog nounara kako ga nebi tužija radi mobinga i svega onega šta se da prilipetat pod nejednakost.

eni vej, prije dva dana izdđe članak u novinama o vozaču dubrovačkog tramvaja koji je na lotu dobija puste pare i koje je spiska, a kako će drugačije nego ka lik sa smanjenon inteligencijon. članak nisan čita, jer se tu niti nema šta pročitat dovoljno ti je pročitat naslov pa da znaš da ništa pametnog neš pročitat no ono šta privlači pažnju je naziv kojim je nounar nazvao vozača tramvaja boru, a nazva ga je travanašem da, daaaaa, travanašem! i koji zaključak neko može izvuč ako se ta rič izvadi iz konteksta i samostalno upotrijebi? nijedan! jer travanaš u hrvatskom govornom jeziku, književni niti da ne spominjem, ne postoji! može bit tramvajaš ili ako ćeš baš bit precizan onda ćeš reč vozač tramvaja, ali za travanaša nikad nisan čuja, za ravnozemljaše da,al za tzravanaša ne. onda ima isto već neko vrime da se po nounama, a sad to čujem i na udarnim vijestima hrt-a stanovnike litve naziva litavcima, meni jedini litavac kojeg znan je moje milo sretno zaposleno dite dok je sra u pelenu, brale to je bila litavica samo taka, curilo i preko granice pelena i logično da smo ga od milja nazvali litavac, i sad ispada da su svi litvanci teške seronje.

al to nije sve. kulminaciju objektivnog i nepristranog novinarstva san doživija danas gledajuć plodove zemlje u priči o čvarcima. svi znamo da se čvarci dobijaju krabljem tj., onima koji ne poznaju rič 'krabljenje', topljenjem svinjskog sala za dobivanje masti, a kao nusprodukt ostaju čvarci koji su se prije davali svinjama za dohranu i koji su se jeli u danima kad nisi ima šta pojist a meso i kuleni se još nisu osušili, znači sirotinjska spiza. e, sad su ti i takvi čvarci postali delicija koja se plača i po dvista pedeset kuna po kilu, pogotovo ako je od slavonske crne svinje i tako dolazimo do akterice današnjih plodova zemlje koja je izjavila da je meso crne svinje jako kvalitetno i da ima ljekovita svojstva. kad san to čuja najprije san zacenija a poslin se i zamislija otkud joj ta formulacija. neupučenima na znanje tu slavonsku crnu svinju zvovu fajferica, neznan zašto ali je tako zovu i sad ja kontan da, ako jedan novinar vozača tramvaja može nazvat travanašem zašto uzgajivačica crnih svinja svoju svinju nebi nazvala fajzericom i pripisala joj ljekovita svojstva kao npr. cjepljenje protiv kolesterola, pretilosti i infarkta, zašto ne, ako može proč travanaš, litavac, zašto nebi prošla i svinja fajzerica?! a jel tako?

Post je objavljen 07.11.2021. u 16:19 sati.