Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASNA RADIONICA: BILI DOBROVOLJNI ILI PROFESIONALNI, VATROGASCI SPAŠAVANJA U PROMETU MORAJU ODRADITI PROFESIONALNO

KARLOVAC

Oko stotinu dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca iz 16 hrvatskih županija u Karlovcu drugi dan sudjeluju na radionici “Spašavanje u prometu 2021.”. Cilj je ujednačiti postupanje vatrogasaca kod intervencija u prometu, pojasnio je zapovjednik Županijske Vatrogasne zajednice Goran Franković.


Stotinjak vatrogasaca iz 16 županija u Karlovcu uči jednako postupati kod prometnih nesreća. -Rekli smo da moramo pokrenuti jedan proces sa ciljem da nakon ovih radionica stvorimo propis kojim će se definirati interveniranje u prometnim nesrećama. Vatrogasne postrojbe razlikuju se po razini opremljenosti, ali im obučenost mora biti ista. Zbog toga su na četiri poligona postavljena četiri različita prikaza prometnih nesreća. -Vatrogasci obavljaju poslove spašavanja u prometu bez obzira bili dobrovoljni ili profesionalni, ali intervencije moraju profesionalno odraditi, naglasio je Franković. Karlovački vatrogasci godišnje imaju oko 600 intervencija, oko 150 su prometne nesreće. U Ivanić Gradu se s prometom ne susreću toliko, kaže Matija Vajda iz JVP Ivanić Grad.

-Ovakve radionice dosta znače. Ne susrećemo se baš puno s prometnim nesrećama, ali kad dođe do toga moramo biti spremni. Djelujemo na autocesti A3 Zagreb – Lipovac i ima situacija sličnih ovima koje su prikazane na radionici. Sviđa mi se i što radimo s različitim ljudima, ne iz svoje postrojbe. Kao i kod opotresa u Petrinji, bilo je jako puno ljudi iz različitih sredina. I na ovoj radionici se pokazalo da svi ti vatrogasci na sličan način rade i razmišljaju. Za potrebe radionice nabavljeno 40 olupina. Ovo je treća ovakva vatrogasna radionica. Prve dvije održane su na vojnom poligonu u Cerovcu, a ovogodišnja u Skladišno obučnom kompleksu na Jamadolu. Za potrebe praktičnog dijela dovezeno je 40 starih automobila. -Neka vozila su bila cijela, neka su i vozila, ali u ponedjeljak više od njih neće biti ništa osim hrpe željeza, rekao je Franković.…. IZVOR: radio mrežnica

Post je objavljen 07.11.2021. u 12:44 sati.