Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mikitarije

Marketing

Za ljubitelje maka i bundeva

Trenutno je jesen u mom najdražem izdanju. Sunce se pojavi tek kad je dobro umiveno maglom, a jutarnje mu je sivilo poput praznog platna kojeg tijekom dana ispuni najdražim bojama...
Mogla bih sad nastaviti u takvom jesenjem izdanju, ali bih, zbog naslova, promašila temu. :-)

Narančasta je jedna od boja koja se posebno ističe u jesen, a bundeva je kraljica narančaste. Bučnica, popečci od naribane bundeve, juhice, kremice - sve sam to već isprobala, ali pitu s makom i bundevom nisam. Mak obožavam, a bundeva mi je odlična biljka jer je u potpunosti iskoristiva te njihov spoj zasigurno ne može biti loš. U bašti nemam mak, ali imam dvije bundeve, od kojih je prva ubrana prošlog tjedna te je svoj velikodušni doprinos dala popečcima u četvrtak, piti od maka i bundeva koju sam jučer pravila, a ostatak će se peći zajedno s mesom.

Pitu sam pravila prema receptu sa stranice MarinaS Taste i evo POVEZNICA NA RECEPT
i neću ga posebno pisati. Mogu samo reći da je rezultat očaravajuć, a usput sam saznala i za tajnu ljubav maka i bundeve. :-)

Birala sam između ove dvije bundeve.



Odlučila sam se za onu s ožiljkom od koje sam u četvrtak pekla popečke, a jučer sam naribala kilogram i pol. Naribanu smjesu sam polako dinstala sve dok je isparila sva tekućina te sam dobila nešto kao bundevin pekmez. Ujedno je to, uz dodatak šećera i cimeta, jedan od dva nadjeva pite. (dio šećera zamijenila sam medom i time sam dobila notu okusa više)



Već se na sljedećim fotografijama vidi kakav će to divan kolač biti, a kako bi tek bilo da je bundeva onako narančasta iznutra kao što je inače, ali nije jer sam ove godine morala bundeve posaditi na drugo mjesto koje je, osim ljeti, u hladovini. (fotografije prikazuju oba nadjeva)



Nadjevi su udobno ušuškani prhkim tijestom, a mirisi koji su ispunili kuću su predivni. Unatoč uputama da se kolač mora ohladiti, odrezala sam si komadić i uživala u okusima koji su do jutros još više proželi te kolač preporučam svima koji imaju malo više vremena za izradu.


(sve foto: Mikitarije)


Post je objavljen 31.10.2021. u 09:38 sati.