Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PARKIRANJE BICIKLA IMA SVOJ PRAVILNIK!


NA PODRUČJU GRADA 222 LOKACIJE ZA PARKIRANJE BICKLA


Žalila sam se nedavno uredu gradonačelnika Grada Zagreba da usred Grada i oko Trga bana Jelačića nema dovoljno mjesta na kojima se može parkirati bicikl.
Tamo kamo ja idem, naprimejr u staru Vlašku, vežem bicikl za jednu cijev od oluka koja se pored zgrade spušta na pločnik .Zatim Trg bana Jelačića, tamo je sve krcato biciklima na mjestima predviđenim za vezanje bicikla. A da idem parkirati bicikl 100 ili 200 metara dalje od mjesta na koje idem, to mi je neprihvatljivo.
I već za tri, četiri dana primam odgovor od gospođe Darinka Jug, bacc. oec. iz gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. To što mi je gospođa napisala u odgovoru nisam znala. Ovaj odgovor može biti zanimljiv i za mnoge druge kojima je bicikl prijevozno sredstvo.

Objavljujem odgovor:




Kod Importane centra na Tomislavovu trgu od ranog jutra nema mjesta za parkiranje bicikla.Fotka mzz

„S ciljem usklađivanja različitih praksi i postizanja maksimalne funkcionalnosti parkiranja bicikala, Grad Zagreb od veljače 2015. primjenjuje naputak za izgradnju parkirališta za bicikle na području Grada Zagreba „Javno parkiralište za bicikle – Zagreb“. Od ožujka 2016. godine ovaj model javnog parkiranja za bicikle, uvršten je u Pravilnik biciklističkoj infrastrukturi (NN 28/16) čime je postao i zakonska obaveza.
Do 25. listopada 2021., na području Grada Zagreba, postoji 1488 stalaka, na 222 lokacije što omogućava parkiranje 2956 bicikala.
Stalci za bicikle u zoni trga bana Josipa Jelačića su: Ulica Nikole Tesle kod k.br. 4, Ulica Ljudevita Gaja kod k.br. 10, Petrinjska ulica u zoni raskrižja s ulicom Milana Amruša, sjevero-zapadni dio parka Zrinjevac, Ulici Nikole Jurišića kod k.br. 13, Ulici pod zidom, na Trgu Josipa Langa (Garaža Langić).
Nadalje, osim navedene lokacije u Ulici Antuna Nemčića u zoni Trga Nikole Kvaternika postavljeni su stalci za bicikle u: Ulici Vjekoslava Heinzela kod k.br. 10-12, Ulici fra Grge Martića u zoni Tržnice Kvatrić i Ulici Bartola Kašića kod k.br. 2.
Kontinuirano se radi na uspostavi novih površina za parkiranje bicikala te se nadamo da ćete u budućnosti biti zadovoljni sa opcijama.
Trenutne sve lokacije na kojima su uspostavljene parkirališne površine za bicikle možete pronaći na aplikaciji MojZagreb koju možete preuzeti na GooglePlayu i AppStoreu „ – napisala je gospođe Darinka Jug, bacc. oec. iz gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Margareta Zouhar Zec


U ovom slučaju nema nikakvog rizika od krađe bicikla: gospođa vjernica došla je u crkvu i parkirala bicikl ispred sebe.
Fotka snimljena 23.9.2021. u crkvi sv. Martina u Zagrebu.
Fotka mzz




HG Spot, Avenija Dubrovnik 42, ipak je gradska periferija i tu nema gužve na biciklističkom parkingu. Fotka mzz



Post je objavljen 27.10.2021. u 06:54 sati.