Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Marun Trek

Jesen u Lovranu se nastavlja i sa sportskim aktivnostima.
Ove subote održano je treće izdanje MaRun Trek utrke na planini Učki, kraća od 16 km i duža od 26 km u organizaciji SRK Alba iz Labina. Start i cilj bio je u mjestu Lovranska Draga. Evo video sa starta od PodUckun.Net a ovakav start je bio i kad sam pred dosta godina učestvovao na Učka trekingu sa sličnim kontrol. točkama ali sa usponom na vrh Učke i bez spuštanja u Medveju.

Iz Lovrana me iz jedne suvenirnice ispratio ovaj strašni zvončar u maski od žajice maruna.Pogled sa terase konobe u Lovr. Dragi na hotel Draga di Lovrana a lijevo gore su stijene Šipičine na čijem vrhu je bila i jedna od kontr. točki ove treking utrke.


Ivan prvi dolazi na cilj u konobu, naravno u kraćoj utrci.


Ovaj put se nisam natjecao, samo sam bacio šetnju do Draškog slapa i poslije do mjesta Liganj. Srećem dvojicu umornih ali i veselih trekera koji još imaju samo mali uspon do cilja u konobi.
Treking utrke su mi zanimljive jer se kreće po prirodi uz pomoć karte i kompasa i tako nazivna duljina može biti i dosta duža ako se malo zaluta.

Šetnica do slapa prvo ide po laganoj stazi kraj stabla maruna ali piše -Nemojte brati marune !.


Prelazi se preko ovog lijepog starog mosta a ima i nekoliko novijih drvenih.


Bilo je kiše prošlih dana ali očito nedovoljno za oživjeti potok koji se zove Potok i ovaj njegov slap, samo je u jezercetu ispod bilo nešto vode i na nekim mjestima u koritu. Potok se ulijeva u more u Medveji.


Vraćam se nazad i idem prema Lignju, ovo je crkva sv. Mihovila iz 1715. g.


Malo dalje srećem Martinu i Vedrana sa psom, mislim da je došla na cilj kao druga od žena.


Ove slike se bolje vide nakon povećanja klikom.
Lovran i Lovranska draga.

Stijene Šipičine i karta 'Light' utrke sa kontrolnim točkama.


Navečer kuhani krumpir, mlada blitva i brokula i sa dosta maslin. ulja dobra i jeftina večera.


Enigmatski dodatak.
Nadam se ne težak rebus gdje nakon što se prepoznaju sličice treba premetanjem svih slova dobiti jedan zemljopisni pojam iz ovog posta. Slike su 5+4+5 slova a rješenje 9+5.


Srdašce u koje treba upisati devet slova MARUN TREK kako bi se uz već upisana sa strane dobile vodoravno i okomito poznate riječi od pet slova. U S...C se krije jedno odmorište na Medvednici.


I lagana pomicaljka koju bi mogli riješiti i početnici. U tri okomita stupca kriju se tri biljke kojih ima puno u ovom kraju.
MOLIKA
BALOTA
GORIVO
UVOJAK
MORNAR

A kad je na ovom trekingu bila kontrolna točka i kod slapa potoka Banjina koji izvire na platou Rečina nešto ispod vrha Grnjač (850 m) na Učki gdje je također bila KT evo i mene za vrijeme jednog Učka trekinga pred par godina pod stijenom kojom se spušta Banina i nakon jačih kiša i topljenja snijega stvara lijep i velik slap a ulijeva se u more u mjestu Ika.


Dodatak

Zaboravih reći kako me kod dolaska u mjesto Liganj na bus stanici dočekala kava i keksi, vjerojatno ostavljena za planinare koji su se spustili sa Knezgrada i za druge namjernike. Kad već nije bilo uobičajene fešte za Marunadu planinari su se sigurno zabavili na svoj način.Post je objavljen 25.10.2021. u 11:11 sati.