Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Nastavak (ne)aktivnosti


U iščekivanju airsoft okupljanja nastavljamo sa zamjenskim aktivnostima. Na žalost problem airsoft suše nije samo kod nas. Prošlu nedjelju je jedan veteran te scene pokušao pokrenuti okupljanje u Karlovcu, ali za trening mu se prijavilo svega 5-6 ljudi. Katastrofa. No tako je, kako je. Stoga smo nedjelju iskoristili za obilazak baze Romeo-Papa. Kako ne bi gubili vrijeme na pripremu ručka, počastili smo se s jankom u Šervudskoj šumi. Dolaskom na izdvojenu lokaciju uslijedili su već uobičajeni radovi sa motorkom i drvima. Napokon je počišćena šteta koju su nam ovo ljeto u dvorištu napravili HEP-ovci tijekom izmjene stupova.

Placenici

Utorak se krenulo na streljanu upucati optiku nakon nove montaže. Puška se stavlja u postolje i krećemo. Prva serija, korekcija, druga serija, korekcija i prvi metak sjeda u bijelo. Drugi sjeda u bijelo, jedan zataji, pa podbaci nakon drugog okidanja. Greška municije stare 68 godina traži još jednu potvrdu. No 12-ti metak umjesto u bijelo sjeda pola metra lijevo. Kk? Gledam optiku, a tamo opet kaos. Opet su popustili šarafi zadnjeg nosača. To je to, za taj posjet streljani. Nakon streljane produžavam prema aerodromu. Nakon kovid-pauze treba provjeriti i letačke sposobnosti.

Placenici

Avion nije paljen tri dana i treba ga otkriti, pregledati, drenirati i provjeriti količinu goriva u spremnicima. Sve su to draži letenja generalne avijacije, kojih nema u velikim sustavima u kojima tehničko osoblje obavlja te radove pripreme letjelice. Nakon toga odrađujem pola sata krugova. Stanje je uobičajeno, nema posljedica preboljelog gmo-Sarsa. Dolaskom doma pristupam demontaži optike i čišćenju cijevi. Danas se pristupa nastavku posla. Zamješana je nova porcija tekućeg metala i aplicirana pod stražnji nosač. Ovaj put ću sačekat da dobro stisne. Nastavak montaže i novo testiranje slijedi...

Placenici


Post je objavljen 20.10.2021. u 13:21 sati.