Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Zastavoslovlje

Zastava pješčane Dine – izmišljene filmske zastave

Od izmišljenih filmskih zastava, zastava svemirskog ceha CHOAM (Combine Honnete Ober Advancer Mercantiles), sastoji se od polja žute (zlatne) boje i crveno-crnog kruga podijeljenog na dvije polutke (gornja crvena donja crna), nalikuje izborom boja zastavi australskih starosjedilaca Aboridžina.

Zastava Aboridžina je podijeljena u dvije grede (gornja crna i donja crvena), a u sredini ima žuti krug. Kombinacija te tri boje simbolizira slijedeće: crna je simbol naroda Aboridžina, crvena je simbol zemlje, a žuta je simbol Sunca.

Zastava ceha CHOAM može se pojaviti u još dvije inačice (prikazane dolje na mojoj slici), ali izglednije su i prihvatljivije prve dvije jer podijeljeni crveno-crni krug predstavlja sam ceh (korporaciju).

Ideja za CHOAM najvjerojatnije je inspirirana OPEC-om (cehom zemalja izvoznica nafte) pri čemu je zastava OPEC-a tirkizne boje polja u čijem središtu se nalaze četiri slova stiliziranog fonta kojeg je vrlo teško dešifrirati ako se ne zna da se radi o slovima korporacije OPEC.




Post je objavljen 17.10.2021. u 10:49 sati.