Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kintsukoroi

Marketing

Debela

Naša Ljubav sada je debela žena u šlafroku na cvjetiće. Prolila je po njemu kavu i sada se mrlja širi i spaja te cvjetiće u jedan veliki cvijet na trbuhu. Maćuhice su to, male ljubičaste, na bijeloj podlozi.
S velikom smeđom mrljom na trbuhu.
Bio je to nekoć sasvim lijep i podatan šlafrok, od tankog makoa. Sada su mu se rukavi istrošili na laktovima i orukavlju, pa sve više liči na svoju vlasnicu. Nosi ga vikendima i ponekad navečer, prije spavanja. Ušuška se u njega i sanja da je voljena.
Naša Ljubav puno puši, malo spava i nervira se. Daleko je od mirovine, al sve manje ima volje uređivati se, izlaziti, slušati jedne te iste priče.
Željna je poleta, promjene, a opet..ne usudi se. Osjeća se za to isuviše starom. Naša Ljubav nema energije. Kupila je neki dan u ljekarni vitamine, uredno se cijepila, nosi masku, al stalno osjeća strašan zamor pri najmanjem naporu. Kardiolog je rekao da joj je srce zdravo, al' da treba smršavjeti, zdravije se hraniti i više boraviti na svježem zraku,
jer će se u protivnom razboljeti.
A ništa tužnije pod kapom nebeskom od bolesne Ljubavi. Niti opasnije.
Naša je Ljubav gledala film s marincima, gdje je jedan baš to rekao, "da bi preživio moraš se puno kretati".
Ona ne zna što to treba ona točno treba preživjeti, da li je to možda Život, ta nepogoda koju treba preživjeti, ili je razdvojenost ta kronična bolest s kojom treba dosljedno i strpljivo živjeti, da bi preživjela, ne zna. Zato ne hoda isuviše.
Počet će kad sazna, kaže. Smijem joj se.
Ja joj kažem, nećeš samo sebe i nas dvoje ćeš takva ubiti, Ljubavice. Tepam joj. Štipnem je za obraz ili guzu, onako u prolazu. Ona slegne ramenima i kaže mi: a što ste vas dvoje zadnje lijepo učinili za mene?
To me pita, vještica jedna! Nezahvalnica! Računa na moju žensku solidarnost. Njemu se valjda i ne obraća više. Kako može tako, bez očekivanja?
Naša Ljubav u teoriji zna da se ne može živjeti od sjećanja, baš kao ni od krajolika koji su protutnjali uz nas i neće se vratiti. No svejedno ona sebe samu nekad vidi mladom, veselom, prpošnom i punom snage. Pa krene i...umori se. Brzo se izgubi kondicija.
Naša ljubav treba hitne promjene. Treba zraka, treba pjesme, plesa i smijeha, a nema pravilnijeg disanja od smijanja.
Moram joj pomoći da skine taj šlafrok, namazat ću je, obući je u najseksipilniju haljinu koju joj pronađem u ormaru. Ako je nema, kupit ću joj.
Drhtat će i buniti se, znam ali...
Stavit ću je i na dijetu. Taj njen krevet pun čokoladnih omota i vrećica bombona zbilja je gadljiv. Mislim to, kako ona svoje noći provodi, gadljivo je.
Ići će ona meni na treninge.
Vratit ću je nazad u formu.
Ne mogu je gledati takvu i užasno me nervira i rastužuje.Znam je od rođenja. Obećavala je puno, talentirano dijete. Donosila mi je radost. Popravljala mi život. Dugujem joj. Još je mlada, a stari naočigled.
Tko joj može pomoći ako ne ja?
Šlafrok ću joj spaliti. To prvo.
Pa makar i prestala biti našom i postala- samo mojom. Nekoć je i bila samo moja.
Ko ga jebe.






Post je objavljen 14.10.2021. u 21:01 sati.