Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Fascinantna količina gluposti

"Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam baš siguran." - Albert Einstein

Ponukan nedavnim slučajem u kojem je čovjek imao popriličnu neugodnost i bio smatran "teroristom" jer je netko neupućen i paranoičan u avionu pomislio da je njegova kamera "bomba", odlučio sam malo pročešljati internet i društvene mreže na tu temu, i naišao na više od nekoliko komentara u kojima su komentatori opisali što su doživljavali zbog toga što su kod sebe u avionu ili na aerodromu imali fotografsku opremu, samo zbog tuđe gluposti, neupućenosti, te birokrat(idiot)izma po sistemu "mi samo slijedimo propise".

Evo samo nekoliko komentara...:

#1
Jedan čovjek je u prtljazi nosio fotoapart na film i super 8 video kameru (koja također snima na film koji je potrebno razviti). Službenici su od njega tražili da snimi nešto super 8 kamerom kako bi bili sigurni da je to "prava kamera", te da im nakon toga pokaže snimljene slike. Bili su jako začuđeni kad im je pokušao objasnit zašto to nije moguće...
SCREENSHOT

#2
Od jednog čovjeka su tražili da "isključi svoju Leica M2 kameru" kako "ne bi ometala sustave u zrakoplovu". Inače, za neupućene, Leica M2 je potpuno mehanička, što je ovaj pokušao bezuspješno objasniti...
SCREENSHOT

#3
Jednom čovjeku su službenici na aerodromu provukli vrlo osjetljive fotografske filmove (ISO1600) kroz rengen "jer su takvi propisi". Bili su potpuno crni kada ih je razvio (jer fotografski filmovi reagiraju i na rengenske zrake, a što je film osjetljviji više će i reagirati!)
SCREENSHOT

#4
Jedan čovjek je u prtljazi nosio staru stereoskopsku kameru. To je rezultiralo time da su mu službenici na aerodromu pretresli kompletnu prtljagu, uzimali briseve, te ga priveli na razgovor.
SCREENSHOT

(...)

Post je objavljen 13.10.2021. u 16:03 sati.