Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Pad Facebooka, Instagrama i ostalih...

Jučer se, u popodnevnim i večernjim satima po našem vremenu dogodio "pad Facebooka, Instagrama i WhatsAppa". Iako je nakon nekoliko sati sve više-manje pronovo proradilo, a o tome i činjenici da je zbog toga Zuckerberg izgubio puno novaca, čini se da nitko nije ni shvatio ni pisao o tome kakve su "užase", "strahote" i "šokove" proživljavali oni čija "životna egzistencija" ovisi upravo o dotičnim servisima.

Za njih je dotični događaj predstavljao "katastrofu kataklizmičkih razmjera usporedivu sa Černobilom, Fukušimom i Smakom Svijeta zajedno".

Prvo su tu svakako razni "influenceri" i "influencerice" kojima je glavno sredstvo samopromocije upravo Instagram, te kojima, strahote li, tih nekoliko sati koliko Instagram nije radio, nitko nije mogao lajkati najnovije selfije, i diviti se tome kako izgledaju, kakvim se "luksuzom" razbacuju, gdje su bili, što su radili, što su jeli, pili, te kad su kakali...!

Zatim su tu razni "Facebook bojovnici", "Facebook stručljaci", koji su padom Facebooka izgubili poligon za bitke i sraćkanje po svim neistomišljenicima i "neznalicama", te prosipanje vlastite "stručnosti", "pameti" i "teorija" o stvarima o kojima zapravo nemaju pojma. Naravno, ne smije se izostaviti ni gramatičke naciste koji su odjednom ostali uskraćeni za to da "nepismenima" ispravljaju stil i gramatiku...

A što tek reći o korisnicima WhatsApp-a koji su odjednom umjesto da tipkaju i besplatno šalju poruke, (ukoliko ne koriste neki drugi servis sa slanje proruka) morali nazvati osobu s kojom su željeli komunicirati i potrošini par "impulsa"...

Post je objavljen 05.10.2021. u 17:48 sati.