Rajačke pivnice su gradić vina. U pivnicama se ne živi nego
tu tihuje vino.
U pivnici Sv.Trifun srdačno nas dočekuje i služi Miroslav
Karamančić.
Doček je bukvalno topao, u kaminu gori vatra
Jelovnik je bogat i obilan. Prvo idu čvarci, šunka i sir uz
salatu od gljiva.
Izletnici su ozbiljno prionuli na zadatak
Slijedi belmuž, specijalitet Timočke krajine
(u mladi otopljeni ovčji sir dugo se meijša bijelo
kukuruzno brašno)
pa Babeićev kačamak, nikad bolji (uprženo suho
meso preko kačamaka)
Punjene paprike
pivnički prebranac
savršeno svinjsko pečenje sa salatom
orasnice i breskvice za slađenje
Sve se zaliva rakijom i crnom tamjanikom.
Doviđenja, do ponovnog dolaska!
(nastavit će se)
Post je objavljen 12.10.2021. u 04:44 sati.