Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

patogenoza

jebate šta je dobar ovi misec filozofije a da još nije ni počeja. današnja filozofska tribina se odnosi, kako to već piše i u naslovu, na patogenost. patogen dolazi od grčke riči 'pathos' šta znači bol i 'gen' šta znači roditi se, odnosno dobiven rođenjem. sad kad smo utvrdili da to na grčkom znači 'onaj koji uzrokuje patnje' možemo se osvrniti na uzročnike tih patnji ka i na njihove ishode. pa najprije krenimo od fizičkog nasilja.

za fizičko nasilje u većini slučajeva, preko 80% su krivi očevi. zašto? zato šta probleme rješavaju na jednostavan način. oplali ti zableušku i kaže 'nemoj me više sramotit'. ako se sramočenje ponavlja, ponavljaju se i zableuške što dovodi do genetskog koda na reakciju sramočenja pa u budućem životu nasilnik reagira po tom genetskom kodu i pretuče ženu jer ga je osramotila, a ona baš kao i on dok je bio mali nije imala snage za obraniti se, kamo li da je netko zaštiti. inače, 90% nasilnika su kukavice dok su ostali kriminalci koji su u djetinstvu doživjeli teže oblike nasilja i time izgubili svaki osjećaj empatije prema tuđoj boli, dakle patosu.

daleko gori oblik nasilja je psihičko nasilje kojim pribjegavaju majke, jer nisu uvijek svojom konstitucijom dorasle muškim potomcima pa jedini način za postizanje željenih ciljeva je ispiranje mozga koje zna potrajat čak do situacija opetovanog ponavljanja danima. takav vid nasilja se najčešće događa u sredinama di nema čvrste muške ruke, koja će opalit zableušku, a rezultira psihičkim poremečajima u vidu jebavanja u mozak dok subjekt ne završi na psihijatriji. izuzetak je fizička nasilnost koja u 90% učajeva završava ubojstvom majke ili neke starije ženske osobe sa kojom ju je nasilnik poistovjetio.

zaključak tribine je da prije stupanja u neke odnose najprije provjerite tko od roditelja vašeg/vaše odabranika/odabranice u kući vodi glavnu riječ. ako rasprave među roditeljima traju 10-15 minuta bez žestoke svađe šanse su vam 50:50 da će te naič na normalnu osobu.

Post je objavljen 30.09.2021. u 13:22 sati.