Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

mazohisti

evo se bliži listopad, mjesec filozofije na blog.haeru. paa, u duhu mjeseca filozofije otvaram filozofsku raspravu o 'utjecaju mazohizma na komentare ostavljene u kvadrantu blogerskih objava'.

svjedoci smo da mazohistička narav blogera rijetko dolazi do izražaja jer tu njihovu ranjivu osobinu nerado prezentiraju svekolikoj blogo zajednici koja je po svojoj naraciji sve samo ne mjesto gdije će te naučiti pravopis i osnove lijepog ponašanja znane još kao i bon ton. stariji blogeri, oni priko šezdesete, će se prisjetiti da su u osnovnoj školi imali i jedan sat upoznavanja sa pravilima lijepog ponašanja kako bi se što lakše uklopili u društvo koje će van na lijep i uljuđen način reči da odjebete i da vama nije mjesto za njihovim stolom. nedvojbeno je da su odjebani to shvaćali kao osobnu uvredu jer su sebe smatrali vrijednima tog društva. oni koji su krenuli dalje u mnogobrojnim prilikama su sa usvojenim vještinama bon tona našli stol za kojim je bilo jedno prazno mjesto čekajući baš njih. međutim, kako to obično biva u ljudskoj prirodi, bilo je i onih koji se nisu mirili sa nametnuti im pravilima pa su uvijek iznova pokušavali zauzeti upražnjena mjesta prezrenih i odbačenih članova misleći da, kad su već jednom upali neće više doživljavati poniženja okoline. no, kratke pameti i neispunjenog ega previdjeli su činjenicu da mazohista bez sadiste ne postoji, tj. nije ostvario svoju afirmaciju, a za ostvarenje mazohističkih afirmacija dovoljno je, na bloh.haeru samo ostaviti negativan komentar, po mogućnosti neki iz daleke prošlosti, mislim najmanje iz vremena kada još nisu bili ni rođeni, što dalja prošlost to veće nebuloze, a što veća nebuloza to žešča poniženja.

daklem, možemo zaključiti da je intelektualni mazohizam upravo proporcionalan sa povješću i obrnuto proporcionalan njenim ignoriranjem tako da sam mišljenja kako je floskulu 'povijest je učiteljica života' smislio neki sadist kako bi navukao mazohiste na opetovano ponavljanje iste. inače, mazohizam se najčešće veže za seksualne aktivnosti.

molim da komentari vezani za predmetnu problematiku budu na filozovskom nivou. provokativni komentari biti će ignorirani. hvala na pažnji, možemo počet sa tribinom o mazohizmu.

Post je objavljen 28.09.2021. u 17:26 sati.