Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

GOSPINE PORUKE iz MEĐUGORJA:

- Kronološki gledano prva Gospina poruka prije 40 godina u Međugorju bila je: Mir: To je rekla već trećega dana: „MIR, MIR, MIR NEKA BUDE! Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, a i između ljudi!” Ništa toliko ne ugrožava čovječanstvo koliko stalni ratovi koji se neprekidno događaju i traju na Zemlji.
- Vjera je druga Gospina poruka. Bez nje nije moguće doći do mira. Uvjeren sam da je vjera i ljubav prema Bogu povijesno sačuvala Hrvatski narod također u vrijeme previranja i ratovima na Balkanu.
- Obraćenje je jednako česta poruka. Potrebno je očistiti srce, promijeniti život… Bez radikalne promjene u srcu i njegova obraćenja nema mira… Obratiti se, po meni, prije svega znači odreći se neuredna života te odlučiti svoje grijehe redovito ispovijedati i ne ponavljati.. a Bogu dozvoliti da prati i uređuje naš život. Biti svjestan stalne Božje prisutnosti i ne sramiti se trajno razgovarati s Bogom, i riječima i svojim djelima!
- Molitva: Počevši od petog dana Gospa svakodnevno preporučuje molitvu srcem, tj. s ljubavlju… Dakle, kad vjeruješ, pusti srce da govori Onom tko je zaslužan za tvoj život, u zahvalnosti koja ne može postojati bez ljubavi. Temelj za molitvu srcem je ljubiti sebe i svoje bližnje neupitnom božanskom ljubavlju. Vjera nam daje snagu božanske ljubavi kada bezuvjetno volimo druge. Božanska ljubav među ljudima lako nalazi put u komunikaciji sa ljubavi Božjoj.
- Gospa preporuča post već od šestog dana. On stoji u službi vjere. Njim provjeravamo, potvrđujemo i osiguravamo svoju vlast nad sobom. Osim toga, „čišćenje“ postom je korisno i za zdravlje.
- Iz Gospinih poruka jasno izlaz da je MIR najveće dobro, a da su vjera, obraćenje, molitva i post jedini uvjeti kako se on može postići. Teško je živjeti bez Mira u srcu, vjerom i obraćenjem gradi ga svako za sebe. U tom kontekstu čujmo prva pitanja kojima su vidjeoci pitali Kraljicu Mira - u prvim danima ukazanja:
Trećega dana ukazanja vidjeoci su pitali Gospu kako joj je ime, da znaju drugima kazati tko je ona. Odgovorila je: „Ja sam Blažena Djevica Marija!“ Vidjeoci su upitali Gospu: kako se ona ovdje predstavlja. Odgovor je stigao: „Ja sam Kraljica Mira!“
- Kad je vidjeocima postalo jasno tko je ona i tko je u njezinu naručju, upitali su je: „Gospe naša, što želiš od nas?“ Odgovorila je: „Vjeru!“ Potom je slijedilo drugo pitanje vidjelaca: „Gospe moja, što želiš od naših svećenika?“ Odgovorila je: „Neka čvrsto vjeruju i neka narodu pomognu vjerovati!“ Zatim su je vidjeoci nastavili pitati: „Što želiš od ovoga naroda?“ Opet je odgovorila: „Da čvrsto vjeruju!“ Na sva tri pitanja isti odgovor. On vrijedi za sve nas, za sve ljude. Petoga dana navečer iza Svete Mise jedan svećenikom je pitao Vicku i Ivanku: „Jeste vi vidjeli Gospu?“ Odgovorile su u jedan glas: „Da, vidjele smo!“ On je nastavio: „Ivanka, je li Gospa tako lijepa kao ti?“ Ona je odgovorila: „E moj velečasni, kad biste vi vidjeli Gospu, poželjeli biste odmah umrijeti, pa je ponovno vidjeti!“


Post je objavljen 26.09.2021. u 11:30 sati.