Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Međunarodni nogometni turnir Mali Zmaj

Jučer je započelo 12. izdanje Malog Zmaja, jednog od najvećih omladinskih nogometnih turnira u Hrvatskoj. Turnir se održava od 23. do 26. rujna, a utakmice se igraju na terenima GSC Makarska te na tučepskoj Slatini. Na turniru sudjeluju 43 ekipe iz Hrvatske i regije, a natjecat će se u dvije kategorije: U-11 i U-14.

U konkurenciji mlađih pionira (U-11) snastupa 25 momčadi, koje su podijeljene u šest skupina. U grupi A smješteni su: Hajduk, Zmaj Crveni, Pauk i Arbanasi, dok skupinu B čine: Dinamo, Vukovar 1991, Joso Bego i Posavje A. U grupi C nalaze se: Zadar, Ilirija 1911 Bijeli, Jadran LP i Osijek, a u skupini D su: Posavje B, Stari Aerodrom, Neretva, Novalja, te Ilirija 1911 Zeleni. Preostale dvije skupine čine: Zmaj Bijeli, Croatia Zmijavci, Glavice 1946 i Rudar Labin (grupa E), te Jadran Kaštel Sućurac, Adriatic, Dubrava Tim Kabel i Urania.

Kategorija pionira obuhvaća četiri skupine u kojima je smješteno 18 ekipa. Grupu A čine: Hajduk, Stari Aerodrom B, Zmaj i Kustošija, dok su u skupini B Stari Aerodrom A, Dinamo 2009., Neretva i Uljanik. Grupe C I D sastoje se od pet momčadi, a u njima nastupaju: Jadran Tučepi, Rijeka, Arbanasi, Adriatic i Ilirija 1911 (C), te Talent, Abeceda, Osijek, Dubrava Tim Kabel i Rudar Labin.

Makarski turnir jedan je od najvećih i najpoznatijih, ne samo u Hrvatskoj, već i na Balkanu. Iz godine u godinu na njemu sudjeluje sve veći broj djece, čime sami turnir postaje sve popularniji. Vrijednost ovog projekta prepoznao je i HNTV, u čijem ćete programu moći pratiti finalne utakmice u obje kategorije.

Post je objavljen 24.09.2021. u 16:22 sati.