Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

odlikaši

jel vi znate oni vic o sinu koji je slabo učio i kojemu je otac održa predavanje? dakle, ide ovako: vratio se otac sa roditeljskog gdje mu je razrednica rekla kako njegov sin puši, pije i slabo ući. došo otac kući i pozvao sina na razgovor u radnu sobu pa kaže: 'sine, piušiš li?'; 'da tata tu i tamo zapalim koju cigaretu'. i otac mu da marlboro da zapali; 'piješ li išta sine?'; 'pa, i nisam baš, samo kad sam u društvu'. otac izvadi martell i dvije čaše te ponudi sina sa jednom. 'a reci ti meni sine, jebeš li šta?'; 'slabo tata, samo drkan'. otac izvadi start i pruži ga sinu. nestrpljiv kao i svaki mladac otvori sin na sredinu a tamo na duplerici sisata plavuša iz vrimena dok implatanti još nisu bili ni izmišljeni. 'auuuuu tata, a ko ovo jebe?' pita sin. 'odlikaši sine (pa zableuška), ODLIKAŠI (pa još jedna zableuška). možda bi vam to euro zna bolje prepričat, al ja san vako naučija.

danas čitam u medijima kako ministarstvo razmišlja o uvođenju prijemnih ispita u srednje škole jer je došlo do inflacije odlikaša. majkemi, u prvi mah sam pomislija da se daje repriza monthy pitona i epizoda ministarstva smiješnog hoda, a onda poslin vidin da oni to ozbiljno. znači, zbog poštivanja učeničkih prava kada nastavnici i profesori više nemaju nikakvog utjecaja na đake, i pod prijetnjom batina od strane roditelja, što je prekršaj, jer bi u protivnom svršili na sudu kao zlostavljači ako ditetu opale zableušku, dok nastavnici i profesori štrajkaju za bolje uvijete rada, tj. primjereno ljetovanje, ministarstvo smišlja na koji naćin ublažiti učinke poštivanja ljudskih prava i liberizaciju školstva, jer onaj koji nije svršio redovno školovanje se može u svako doba upisati na jedno od učilišta, uz naknadu, of kors, i završiti srednju školu u skračenom roku te ravnopravno sudjelovati čak i u daljnjem obrazovanju na nekom od fakulteta, bilo državnom ili privatnom, uvijet je samo četverogodišnja škola i položena državna matura, of kors, i položen prijemni ispit.

i sad se postavlja pitanje. zašto je tomu tako? kao i sve stvari u životu a i u svijetu stvari funkcioniraju po vrlo jednostavnom principu ako želiš postići neke rezultate, ako ne želiš ili te nije briga, nači ćeš opravdanje. pa se tako nastavnici vade na to da su njima ruke vezane, ministarstvo priča o provedbi nastavnih planova sa istim tim nastavnicima kojima su ruke vezane, roditelji se žale na školstvo, a kada ih se pozove u školska vijeća onda nemaju vremena, imaju ionako previše obaveza, itd., itd. u cijeloj toj situaciji jebe-lud-zbunjenog djeca su prepuštena samima sebi, a tamo di nema autoriteta anarhija brzo zavlada. pa se onda opet kao opravdanje za neuspjehe, pa čak i tragične posljedice, povlači korona na koju se svi pravdaju, a realnost je da iza nastavnika nisu stajali ravnatelji škola, iza ravnatelj nije stajalo ministarstvo, a nad roditeljima nitko ništa nije poduzimao, prema tome, nije problem samo u koroni na koju se svi izvlače nego u nefunkcionalnosti sustava i besciljnosti.

ili, ajmo ča sad sve to pretočit na društvo. ka prvo, da se vratim na lika iz vica, koji je itekako autentičan. on danas vozi smart-a, isprdak od auta, i misli da je faca jer mu se auto zove smart iako nitko od njih nezna šta to znači (swatch mercedes art) o tome kako i zašto je nasta neću. onda opet, biciklisti, to je pošast kakve nema. voze di oće i kako oće, po pješačkim zonama, raskrižja prolaze na suprotnom pješačkom prijelazu i isto ka i ovi u smartovima misle da su nešto puno pametni samo za razliku od njih oni uz to još žive i zdrav život, toliko zdrav da svako malo završe u crnim kronikama, a zašto, zbog ovoga prije iznijetog. eeee onda su došli električni romobili. nisu regulirani zakonom i tretiraju se kao pješaci, al kad te pokupe najebe ko? oni koji zbog zdravog života šeće pješačkom stazom jer ima anginu pektoris. ko je tu kriv, tj. tko to triba regulirat? ministarstvo! e ali ministarstvo izlazi samo ako si ga puka šakon, a u novije vrime i na psovke i uvrede, al to nije sve, još ispred sebe ukrcaju i dicu koju bi oni ka tribali odgajat, istu onu koja će sutra ić u one škole u kojima nastavnici nemaju pravo glasa, a i kad ga imaju dižu ga za bolje uvjete ljetovanja. i tako to.....

Post je objavljen 22.09.2021. u 17:05 sati.