Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Zbogom, romantiko!

Počinjem sa današnjom finoćom: juha od leće (namočila dan prije), mrkve, sitno nasjeckani luk, rajčica, i za kraj ukuhala malo tjestenine...Prefinoooooo!!!!
Zatim, promocija broj jedan. Mjesto radnje: Savska 160. VIB Garden. Mate Škugor: "Glazba za žedno uho". Mate Škugor je u ovoj knjizi izdvojio, a na temelju svoga dvadeset i petogodišnjeg iskustva rada s glazbom i u glazbi, kao organizator koncerata. Svega je tu bilo, od U2 nadalje! I puno albuma koji su obilježili Matin život i odnos prema glazbi.
Predgovor za knjigu pisao je Aleksandar Dragaš, a zanimljivost, osvrt na kraju knjige je dao i Boris Jokić, pod nazivom"Zagreb, pravi grad."
Mate Škugor je pričao svoje dogodovštine s koncerata, i nakon njih...:))))) Gledao je mlade bendove koji obečavaju kako postaju afirmirani, i koji su - upravo zbog odnosa koji je s njima razvio - vrlo rado dolazili na koncerte baš u Hrvatsku. Jedan od takvih vendova je i Velvet Underground.... U svakom slučaju, jedno intrigantno štivo, divne priče - topla preporuka, a sigurno će me potaknuti da potražim i albume i glazbu autora, koji su istaknuti u knjizi. Glazba je inače ogroman dio moga života, i sigurno ću pronaći nešto za sebe....U2 su meni osobno posebno dragi, iako se autor razočarao u njih. Tu su npr: Bruce Springsteen sa Nebraskom, Talkin Heads: Remain in Lights, Tom Waits: "Rain Dogs", Ramones: "It s Alive", David Bowie: "The Rise an Fall....", Clash i još mnogi, mnogi drugi....
Mate Škugor rođen je u Šibeniku, gdje je odrastao, školovao se i počeo slušati glazbu. U zagrebu je diplomirao na Zavodu za elektroakustiku.Okončanjem deset izdanja festivala "Žedno uho", vraća se u Šibenik, gdje s prijateljem pokreće festival Terraneo. Nakon dvadeset i pet godina u potpunosti posvećenih glazbi, te više od tisuću koncerata, otvorio je i novo poglavlje na području novih digitalnih tehnologija.
Glazba za žedno uho je ispovijest o tome, kako glazba mijenja život, kao albumi pomažu u odrastanju, i kako se heroji tih albuma dovode u Zagreb. Mate je jedna od razloga zbog čega je Zagreb mjesto, gdje se mogla čuti ponajbolja svjetska glazba.
Na promociji je govorio i Krešimir Blažević, glavni urednik knjige, a nakladnik je ponosni Rockmark.
Evo malo fotografija:

Promocija broj dva: Sanja Pilić: "Zbogom, romantko". Znanje, Gajeva 1. Što reći o Sanji Pilić?! Njezina mama je Sunčana Škrinjarić, autorica "Kaktus bajki", "Plesne haljine žutog maslačka" i mnogih drugih knjiga za djecu. Nagrađivana autorica - nagrada "Grigor Vitez" za najbolji književni tekst dječje knjige....
Sanja Pilić je dostojno zauzela svoje mjesto u dječjoj književnosti, imajući najbolji primejr kod kuće - mamin primjer. Sanja Pilić rođena je u Splitu, prije 67 godina. Neke njezine knjige za djecu: "Sasvim sam popubertetio", "O mamama sve najbolje", "Što mi se to događa?" i mnoge druge. Ponekad se Sanja sjeti i odraslih, pa napiše zbirku priča za odrasle: "Zbogom, romantiko." Upravo je tu knjigu predstavila Sanja u Znanju, i jako sam je željela čitati čim je izašla - ali, eto - dočekala sam i ovu lijepu prigodu! Neke priče iz zbirke već su nagrađivane i objavljivane, i to npr. "Delete", koja je dobila nagradu "Ranko Marinković" 2017. Meni najdraže su: "Ovisnost" i "Na kavi". Onako, za gušt! Ovisnost o društvenim mrežama, čitanju, prijateljstvu, kavi....Just name it! :))))) Topla preporuka, a korice knjige također su predivne! Fotke: . Preporuka, najtoplija za čitanje!!!!!!

I za kraj, morala sam kupiti još teglica za pekmez :)))))) Divne su! I jabuke, koje ću kombinirati s kruškama i đumbirom. I još, jedan okrugli pekač za kolač od šljiva:

Toliko za danas. Ljubim!!!!!

Post je objavljen 16.09.2021. u 02:08 sati.