Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Do toho ili naprijed naši?! :)))))

Gledam utakmicu Slovačka - Hrvatska; pamtim jako dobro taj stadion - mnogo puta sam u Bratislavi sa djedom broj dva gledala utakmice baš na tom stadionu!!!!! Hrvatska je bolja i nadam se da će odnijeti s gostovanja tri boda za kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo. Kad sam slušala himne, malo mi je bilo - onako, toplo oko srca....I kod jedne i kod druge!!!!
No, kako god----Bolji neka pobijedi.... Ps: i pobijedio je boolji! :))) Bravo! Velika pobjeda! Još nas čeka Slovenija.....
Danas sam ponovo bila na Zege Vege. Gle što sam pronašla:


Romerquelle sa limunskom travom - obožava moja mama uz kavu i ja!!!!! I na ZegeVegeu pronašla sam tu limunsku travu - vidite fotografiju br. 1.Izgleda pomalo kao mladi luk... Što je limunska trava?! Cymbopogon citratus. Uzgojni oblik: višegodišnja busenasta trajnica; 1,5 m visoka stabljika. List. linearni, dug do 90 cm.
Voli topla mjesta, ali ne izravno sunce, ne podnosi led i nisk temperature. Cijela biljka miriše na limun, ali je okus blaži i slađi, a kao začin koriste se stabljika i listovi. Koristi se u azijskim kuhinjama. Snažno pojačava okus pića i jela. Osobno ću je koristiti kad budem spremala piletinu s đumbirom i limunskom travom (lemon grass).
I još da bolje vidite sastav namaza, koje mi je poklonio Ljubičin vrt:

Kavu sam popila na Britancu, uz suce i najbolje raspoloženje....Oprala kosu, spremila ručak i uživala u čitanju - do utakmice...:)))) Ljubim vas!!!!

Ps. pekmezi su gotovi, sutra poslikam! Ljub!

Post je objavljen 04.09.2021. u 22:29 sati.