Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/midnight-sky

Marketing

Šarenilo

Nekad ne mogu da se ne zapitam o višestrukosti života kojeg živimo. Koliko života paralelno živimo, zapravo? Je li ono što naša okolina, a pritom mislim na bliži krug ljudi, prijatelje i obitelj, naš jedini život, ili ih živimo nekoliko istovremeno? Ako je kućanica kućanica, je li to sve što ona radi? Ili je danas normalno da uzorna kućanica, pored obavljanja kućanskih poslova i održavanja doma čistim, može istovremeno biti drolja koja na live webcamu zarađuje dodatnu lovu za koju joj muž ne zna? Je li uzoran školarac upravo to, dobro dijete, ono koje uvijek pristojno pozdravi svoje susjede, prolazi s odličnim, upravo takav, ili se potajno i drogira i druži s ekipom koja je nekoliko godina starija od njega?

Jeste li se ikad zapitali o tome?

Jeste li i vi među njima?

Ja znam da sam bila, a i jesam, još uvijek. Sumnjam da ću ikad prestati voditi više života istovremeno. Ovdje ne dovodim u pitanje integritet osobe, kao, pa možeš biti više stvari odjednom. Ono, da, normalno da možeš. Ali kome, i u kolikoj mjeri to pokazujemo? Maturantica sigurno neće otkriti svojim roditeljima kako se svakog vikenda mrtva-pijana jebe s dečkom u javnom wc-u nekog noćnog kluba. Za njih je ona slatka, mala djevojčica koja ih čini ponosnima svojim velikim životnim ambicijama i koja svake nedjelje uredno ide na misu. Istovremeno, djevojka koja se odijeva izazovno, nosi tamnu i napadnu šminku, puši travu i pije nenormalne količine piva u društvu kako bi ispala cool, možda je još uvijek nevina i iza zatvorenih vrata skida svu tu šminku, push-up i presvlači se u pidžamu s uzorkom rozih medvjedića.

Žena koja redovito meditira, promatra Mjesec, moli se Bogu, pristojno se odijeva i dobija komplimente na račun vlastitog intelekta i osobnosti, jednako tako može biti totalna drolja na nekom dejting sajtu gdje objavljuje (polu)gole fotke i dopisuje se s totalnim neznancima, a istovremeno voli mami skuhati fini ručak ili ju ujutro probuditi poljupcem sa serviranom kavom. Nema veze što je tim istim ustima kojima sada ljubi mamu, večer prije pušila kurac frajeru s kojim se jebe već mjesecima. I kad sklopi ruke pred Bogom, ona ne misli na kurac, ali nakon molitve odlazi u kupaonu i nabacuje sexy selfije koje, osim frajeru s kojim se povremeno jebe, šalje istim onim neznancima s dejting sajta. Nedavno je izašla s rehaba i kao održava neko trijezno stanje, a donedavno je trpala u sebe sve i svašta, uživala u izmijenjenim stanjima svijesti, pritom se opuštajući pred jedva poznatim društvom malo više nego je potrebno. A, možda će ponovno to učiniti u skorijoj budućnosti.

Da, ova zadnja sam ja. I ne, ne rumenim se od srama dok to pišem.

Zanima me, koliko se vas rumeni dok ovo čitate i promišljate vlastite živote?

* Lady Starlight *

Minjae-Lee-Portrait-3

Post je objavljen 02.09.2021. u 19:59 sati.