Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Vojne kićenice

Kontinentalni draguni – 2. kontinentalna pukovnija lakih draguna

Kontinentalna vojska u svom ustroju tijekom rata imala je četiri pukovnije lakih draguna.

S Glavnom vojskom kretala se 2. kontinentalna pukovnija lakih draguna koja je bila ustrojena od četiri satnije iz Connecticuta te po jedna satnija iz Massachusettsa i New Jerseya.

Ova postrojba, 2. kontinentalna pukovnija lakih draguna, nikada se tijekom rata nije borila kao cijelina, već su satnije dodjeljivane prema potrebi drugim postrojbama.

U bitci kod Flockyja dogodio se prvi 'pravi' konjanički napad tijekom rata na američkom tlu, a u njemu su sudjelovali pripadnici 2. kontinentalne pukovnije lakih draguna.

Ostale bitke u kojima su sudjelovali draguni su: bitke kod Woodbridgea, Paolija, Saratoge, Germantowna i Yorktowna te u bitkama za Brandywine, Kingston, Schoharie i Morrisaniju.

Najčešće ova pukovnija bori se s američkim torijevcima, a dio draguna sudjeluje i u zaštiti samoga generala Washingtona.

Nerijetko kontinentalni draguni osujetili bi i britanske prepade na lokalno stanovništvo, pa su tijekom rata stekli naziv 'Čuvari gora i šuma', ali i 'Washingtonove oči' jer dio časnika bavio se i špijunažom.

Odora draguna 2. kontinentalne pukovnije bila je plavi kaput s bijelim reverima, plavim povezom na kacigi i zlatno-smeđe hlače.
Post je objavljen 29.08.2021. u 10:55 sati.