Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

ljetovanja

ja van guštan čitat šta turisti kažu o nama. evo su dvoje 'fetivih' njemaca koji kod nas ljetuju, iako mislim da ovi preplanuli ton nisu uvatili na bačama nego u pakistanu, rekli da je na bačama puno šporko i da se čuje vonj pišote, ali da i to nije omelo da uđu u kristalno čisto more. da su se malo bolje informirali onda bi ošli do ovćica ili na ježinac, zanji nije puno za odat po ovoj vručini, geni navikli, a da su se još bolje informirali ošli bi na vis i iz prve ruke saznali zašto je tamo more kristalnije i ne vonja po pišoti.

naime, turistički djelatnici tj. iznajmljivači su toliko ekološki osviščeni da oni svoje goste u startu spriječe da svoju šporkicu ostave kod nas nego, neka je lipo nosu doma. al dobro za višane, zanji se zna da su munjeni ili preneseno, šta dalji otok to luđi svit, jedino nema još vijesti sa lastova pošto su i turisti otkrili tek ove godine, a cook ih nije zabilježija na svojin kartama.

ali čudi me istra. došli mi u istru, stavili stvari u frižider i ka kulturni dalmatinci išli zapalit na balkon pošto je apartman non smoke, jebate, nigdi pepeljare!? pa ako i je non smoke nije pepeljara free na balkonu! aj dobro, reka je drug tito, druže snađi se i mi se snašli vodeči računa još i o zaštiti od požara pa zdjelu napunili vodom. šefika ožednila, a di i neče na plus triestišest, nije ona došla iz utarpradeža nego isplita, i pita da joj dodan vino iz frižidera. donija ja vino i uzeja sebi pivo, iako mi je bilo sumnjivo, dok on nije rekla da je vino mlako, provan pivu, a ono ka pišota. pogleda ona mene ja frižider i ustanovin da je podešen na 2, oma san ga zavrnija do 5. aj dobro, ionako ćemo izač pa će donoči nešto i oladit. došlo jutro, pijemo kavu na balkonu i gledamo hladnu frontu kako se približava uz gromoglasnu tutnjavu gromova i lajt šou munja, jebate, šta san se ovo lipo pisnički izrazija, kad neko zvoni na vrata, nisam odma ni skužija jer nisan doma, kad ono gazda, doša nas obavijestit da će nevera i da zatvorimo prozore da mu se laminat ne digne ako se smoči. gledan ga u čudilu i mislin se, jebate, nisan ti ja iz panđaba nego iz splita! aj dobro, toliko me snerva da me poslin kave oma uvatilo sranje. oden u zahod, i šta! zoven šefiku da mi doda tariguz šta smo ga ponili odoma nek se nađ puton ako nas potira nastranu, aj dobro, bar je piva bila olađena a protupožarne mjere djelovale, nema veze, ionako nas nema do večeras.

eto nas nazad, rastvorili prozore da se provitri jer je kiša malo oladila piva još i bolje, klimu netriba ni palit jer je ugodno, držimo se protupožarnih mjera, nebo obasuto zvijezdama, tu i tamo poneki meteor, štaga sad traže po ciloj istri, nebi da je tartuf, kad, vidin lika dole u dvoru gleda prema našem balkonu, pogledan šefiku, ima ređipet, znači nije to, koji mu je kurac, pa tako dva puta?? zaključimo da smo dovoljno popili i da je vrime za ić leć ker sitra u deset moramo napustit apartman.

bzzzz, brum, kabum, štrop, štrop, zzzzzz. jebate! koji je sa kurac u sedanipo ujutro? kad šta! gazda uvatija vrimena za pokosit travnjak baš isp našeg balkona! eee tu mi ga je bilo već pun kurac! i onda skužin da je on ono sinoć gleda jel uključena klima na otvoren prozor! oma san reka šefiki, kupi sve idemo ča! a ona mi odgovara, je, u deset ionako izlazimo. dobro! al ode se ne vračamo! nisam ni namjeravala, meni se svidilo ono na kupi :)

Post je objavljen 26.08.2021. u 17:37 sati.