Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Hrvatske odbojkašice melju sve pred sobom!

Prije pet dana počelo je Europsko prvenstvo za odbojkašice, a održava se u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj. Na kontinentalnoj smotri natječu se 24 reprezentacije podijeljene u četiri skupine, koje se igraju u Zadru, Beogradu, Plovdivu i Cluj-Napoci. Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini C (Zadar), a protivnice su joj Slovačka, Švicarska, Italija, Bjelorusija i Mađarska. Naše odbojkašice do sada su odigrale tri utakmice, te ostvarile isto toliko pobjeda.

Prvu utakmicu Eura Hrvatska je igrala protiv slabašne Švicarske, koja na papiru nije imala gotovo nikakve šanse. Status favorita Hrvatska je rutinski potvrdila, čime je došla do važnih bodova na samom startu natjecanja. Dva dana kasnije, čekao nas je dvoboj protiv Bjeloruskinja. Kako je riječ o znatno ozbiljnijem protivniku nego li je to bila Švicarska, iz našeg su tabora uoči utakmice pozivali na oprez. Rečeno, učinjeno. Naše cure utakmicu su shvatile maksimalno ozbiljno, te su bez većih problema stigle do nove uvjerljive pobjede. Otvaranje jednog velikog turnira s dvije vezane pobjede, to je nešto što hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija već jako dugo nije napravila. Već sutradan, pred našim je curama bio susret protiv Slovačke. Hrvatska je loše otvorila utakmicu, pa su Slovakinje sredinom prvog seta imale prednost od 7 poena razlike. Premda se činilo da se Hrvatska neće uspjeti vratiti iz ponora, te da će prvi set otići na stranu Slovakinja, dogodilo se čudo. Naime, naše odbojkašice ubacile su u brzinu više, te su u potpunosti preokrenule rezultat. To nam je dalo krila za nastavak, pa smo do kraja utakmice gledali Hrvatsku na "turbo" pogon! Treba istaknuti da je ključni trenutak hrvatskog uspona u ovoj utakmici bilo uvođenje Lucije Mlinar. Ona je svojim ulaskom podigla igru cijele ekipe, te je jedna od najzaslužnijih za ovu veliku pobjedu. Naravno, tu je i neprikosnovena Samanta Fabris, naša kapetanica i najbolja igračica. Kakav udarac ima ta cura, uistinu nevjerojatno! Već godinama je lider naše reprezentacije, a to dokazuje i na ovom prvenstvu.

Hrvatskoj sada slijede dvije teže utakmice (protiv Mađarske i Italije), nakon kojih će puno toga biti jasnije. Naime, naš cilj je osigurati drugo mjesto u skupini, a zato nam je potrebna pobjeda protiv Mađarske. Susjedski derbi igra se sutra u 17:00. Natjecanje po skupinama Hrvatska će zaključiti utakmicom protiv Italije, koja je prvi favorit grupe C. To će biti pravi ispit zrelosti za naše djevojke, kao i odgovor na pitanje koliko su naše realne mogućnosti na ovom prvenstvu. Za sada je sve bilo savršeno, no tek sada slijedi ono pravo. U danima koji su pred nama vidjet ćemo može li Hrvatska napokon doći do jednog velikog rezultata.

Post je objavljen 23.08.2021. u 16:27 sati.