Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Vojne kićenice

Kontinentalna vojska – 1. kontinentalna pukovnija Delaware

Država (kolonija) Delaware, početkom Američkog rata za neovisnost, ne samo da se odvojila od engleske krune već i od kolonije (države) Pennsylvanie.

Kvota kontinentalne linije za teritorijalno malu Delaware bila je jedna pukovnija. Delaware je podigla jednu pukovniju i poslala je u rat (bez obzira što je poslala samo jednu pukovniju – Deleware je poslala sve što je mogla u tom trenutku!)

'Deleware pukovniju' ne treba miješati s 'Pennsylvania pukovnijom', pripadnici pukovnije Deleware iskazanom hrabrošću stekli su naklonost ostalih (brojnijih) kontinentalnih pukovnija, pa su ih od milja nazivali 'Delaware Blues'.

Pripadnici pukovnije Delaware nosili su plave kapute s crvenim reverima, crvenim manžetama rukava i crvenim suvratnicima, a nose i karakteristične gumbe na kojima je stilizirano ispisano (krasopisom) 'DR' (Delaware Regiment).

Pripomena: Pišem o 'Kontinentalnim pukovnijama Glavne vojske - Kontinentalne Vojske Sjedinjenih Država koja je pod izravnim zapovijedanjem generala Washingtona'.

('Državne pukovnije' su nešto drugo i ne pomiješati ih s 'kontinentalnim pukovnijama!')



Post je objavljen 22.08.2021. u 09:32 sati.