Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

norac

ne, nije rič o mirku norcu, on je passe isto ka i nadan samo šta je za razliku od nadana izvuka deblji kraj. rič je o tici koja se unas zove norac, znan još i kao gnjurac ili kormoran koji roni i vata ribu kako bi se priranija.

i sad je jednom tom norcu dole kod molata dopizdilo da ga stalno, u vrime ručka, smetaju kupači koji nemaju pametnineg posla nego njega gnjavit. i, kako to obično biva, kada ti agresor upadne na tvoj teren, norac se usprotivio agresiji i počeja kljucat agresore. zaroni negdi di ga nevide, ka anfibija, i onda in izroni pored glave i... kljucne. ka svaki pošteni patriota šta brani svoje. onda su se ovi iskljucani počeli proti toga bunit jer, nisu uplatili godišnji na okupiranin područjima, iako su sve okupirali, nego godišnji na suncu i moru mada svi izgledaju ka škampi na buzaru.

i sad mene zanima šta će poduzet institucije da zaštite norca koji je očito ugrožen u svom staništu i šta na sve to kažu borci za zaštitu prava životinja odnosno oni za ljudska prava.

zamislite vi, da van neko upadne za ručak dok jite brujet o'škarpine i ugora? oma bi van drača ugrlo zapela. ili još bolja usporedba da taj brujet jite naulici di ljudi prolaze i jedan zastane i uzme cijenik sa vašeg stola da prouči cijene dok se vi jebete sa glavon o škarpine? jel bi ste ga i vi kljucnuli? naravno da nebi. nego bi ga opaučili i izazvali međunarodni incident pošto je spomenuti zaštičena vrsta koja puni državni proračun.

e, a šta je sa norcem? jel ion zaštićena vrsta? koliko je meni poznato, je. dakle nemorete mu ništa. morete samo pozvat neku udrugu za zaštitu životinja da ga humano priseli. i tu nastaje problem. zvali ste i za vrime gidišnjeg kada je pricidnik udruge na ljetovanju a onom koji ga minja zapela kost o'komarče iz uzgoja ugrlu. nakon šta ju je potira sa koricon kruha zakašljano je reka da oni zato nemaju uvjete jer in država još nije dodjelila područje za zbrinjavanje takvih vrsta životinja nego samo za pase i da upravo ide dokuemisija 'udomi me' ali da je to prvi slućaj sa kojim se susreću i da još nemaju iskustava..... znate već.

i sad je meni napamet pala jedna ideja. da tog norca sa molunta pribacimo bodulici u valu, koja je zaštičeno područje i kao takva idealna kao azil za norce, a koja, otkad ne iznajmljuje, grinta kako je sve puno turista koji jet-skijovima divljaju po vali i plaše jon unuka. ali kako ga pribacit?! zna li neko kako to izvest? al molin vas neka samo struka kaže svoje, da znamo kako netriba.

Post je objavljen 17.08.2021. u 10:55 sati.