Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivot-i-ja

Marketing

VERITAS ET ANIMA



slika: digital artist


Glasovi mi šapću, da se povinujem strujanju vjetra i silini njegovoj, kada grane pokušava slomiti svojom igrom, ali ja sam ljubavnica vjetra i jača od njegove želje, da me obori i ostavi privinutu uz zemlju.

Ja sam vladarica pokreta u granama, razbješnjele pjene u sudaru sa stijenama, bure koja kroz kosti prolazi, ali i lahora koji ljubi oznojeno čelo, dahom nježnosti.

Zauzdavam orkane, u oku oluje ja posmatram spiralnu vrtnju i trganje sjenki koje se ne žele odvojiti od tla zemaljskog.

Trebala bih se pretvoriti u milinu kada to svijet poželi, u slatkorječivo ćudoređe kada to postaje vratnica za nebeski koncert gdje nisu anđeli ponaosob iz ljubavi stvoreni, nego neki čudni ulični svirači koji su se do neba provukli čudnim putevima bez instrumenata u rukama i krilima na leđima.



slika: digital artist


Takvi u sferama mimo istine okupljaju svoje gledatelje kojima je bitno da nešto slušaju, istomišljenici djelića istinite simfonije zadovoljavaju se plagijatima, a gdje se odvija savršeni sklad glazbe koja dopire do srži duha u kojem duša željno zauzima mjesto ne bi li se konačno napunila do kraja?

To savršenstvo akorda baš se u vjetru koji se ne da ukrotiti, skriva, u svakom treptaju uzbibane površine oceana, u svakom uzdahu strepnje kad nebo prekrije tamni baršun predstojećeg kaosa, u svakom milozvučju ptičjeg pjeva koji zahvaljuje na zaljuljanoj grani ispod oblaka i svakom plesu bijele tretinčice koja kroz vjetar doziva oblake, a oni je kišom daruju.

Teško je shvatiti ljepotu vjetra, a još teže prihvatiti njegovu nestalnost, ali kad se u njega zaljubimo onda znamo, da smo se zaljubili u Duh i dah Božanski...nevidljiv, a tako potreban i velik.

ova pjesma u prozi je iz moje 1. zbirke poezije “LANTERNA MOJE DUŠE”



http://www.digitalne-knjige.com/repinac.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-8100-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 05.08.2021. u 18:40 sati.