Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kintsukoroi

Marketing

Ko si ti?



Kad se rodio, u moru onog bakinskog gugutanja, prvo pitanje koje mi se javilo bilo je: ko si ti, ha? Kao da se ponovno rodio netko već otprije jako blizak i drag. Gledao me poznatim očima, imao je poznate ruke, a debele palčeve na nogama sam odmah prepoznala.
Narav mu je blaga, nesvadljiva, sve odmah okrene na šalu, a humor mu je za njegovih šest svjetski. S njime se može satima pričati niočemu, pa da to na kraju ispadne vrlo poučna priča u kojoj sam uvijek ja osupnuti učenik.
Nikada ne uzvraća istom mjerom, ne želi skakati s mola jer ne riskira, voli maštovite igre i razgovore.
On je ono biće, koje će na svom rođendanu vlastitom, prepoznati da vas bole leđa, pa potom zanemariti poklone, poleći vas u krevet i donijeti knjigu da mu čitate. U dućanu će, bez da ga to zatražite, vaditi stvari iz košare jer vi imate bruh. Kad se odrasli svađaju, njemu je to smiješno, jer sam jako brzo oprašta i zaboravlja. Ko pravom strijelcu, važnija mu je igra od svađe.
I tu, dok smo na moru, njemu govorim gdje je što, jer je najprisutniji i najbolje pamti, pa da kaže drugima. Promatra, čuje, osjeti. On me uči onoj zezantskoj strani života, šali na vlastiti račun, pravom opraštanju.



Post je objavljen 26.07.2021. u 11:13 sati.