Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Mauzolej - Nova nada

Apropo krčenja mauzoleja - samu sam sebe iznenadila količinom bačenog iz ormara.

Mislila sam kad počnem odvajat ono šta je za bacanje da ću se malo više kolebat. Ono, možda bi eventualno mogla ostavit za svaki slučaj. Pa sam tako na stranu stavila neki šos sa koraljima i par košulja i majica, al sam se odmah zaustavila i probala sjetit kad sam to zadnji put obukla? Odgovora bez. Pa je i to otišlo u vreću. Čak sam bacila i sve ono drlo iz grupe "trebaće za krečenje il za u šupu", pa i ono iz grupe"šta ako mi se bude nosilo nešta smeđe il zeleno"? Neke sam suknje išla probavat, da vidim jel idu na mene; nisu išle, onda znate koliko stoje ( iz vremena kad sam imala pedeset i tri kile, sad imam deset kila više, šta znači da su zadnji put bile na meni prije barem šest godina ). Pa par haljina koje nikad, al nikad na sebe obukla nisam; stajale su za slučaj "ako bi mi trebala dugačka haljina za svečane prilike". Nikad ne možeš znat kad će iskrsnut svečana prilika i onda držiš haljinu, pa ne grize iz ormara a možda će zatrebat.
Ko šta sam i pretpostavljala, našlo se tu komada robe za koje pojma nemam otkuda mi. Možda se to šta dugo stoji nakon nekog vremena zaozbiljno samo počne razmnožavat u ormaru jebote. Izvadila neke traperice i par majica - ne sjećam se da sam ih ikad vidjela. Sve brže nagurala u vreću da se još ne počne pred mojim očima razmnožavat, kako da ih zaustavim i čime?
Pa kad sam prešla na jastučnice koje eto stoje, a jastuke tih dimenzija ne koristim par godina. To je recimo stajalo za slučaj ako bi mi trebala neka krpa koja ne ostavlja dlake, a nikad mi nije trebala jer imam pamučne krpetine za brisanje stakla. Al bitno da su one stajale u ormaru, za slučaj da se predomislim. Pa stolnjaci koji isto stoje, a na stolu su bili zadnji put kad se Lady Di udavala. Znači pobacala sam gotovo sve artefakte nemjerljive vrijednosti. I mogu vam reć - šta sam više gurala u vreću to je lakše išlo. Ko po traci, hešteg samotrpaj. Samo tri vreće, sitnica,
E sad mi je ostalo za rekontrolu onaj dio sa jaknama i sakoima i kaputima, ima i tu zanimljivih stvarčica, iako puno manje nego među ovim drlom koje sam rekontrorirala. Plus još nešta robe u ormarima u šlafcimeru, da se mogu preselit u mauzolej, rekli smo da više tamo gdje spavam ormar može stajat samo u mislima i nikako drugačije.

I gdje je meni pamet bila da nisam puno prije to pobacala? Sve ko nešta jako potrebno, za sve predvidive i nepredvidive situacije, a kad me krenulo bacanje napunila tri vreće.
Pa sukladno tome - nastavak slijedi. Uostalom i Ratovi zvijezda su imali nastavke, nisam ja kriva šta mi je natrpalo po sobama tolike ormare pa sam imala kud gurat sve te odjevne kombinacije.

Post je objavljen 25.07.2021. u 19:16 sati.