Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavjejednostavnoljubav

Marketing

Mjesečev dan

Jeste li znali da je danas Mjesečev dan?
Moram priznati da sam i ja danas saznala. Na kraju malog kviza pisalo je da je danas Mjesečev dan. Da je podatak točan našla sam na stranicama gdje piše da se svaki dan nešto slavi, između ostalog i Mjesečev dan. Dobro, da se mene pita obilježavali bi Mjesečevu noć. Na kraju, nije ni važno. Važno je da je i vječitom maštaru, sanjaru, lutalici i skitnici...Mjesecu, posvećen jedan dan( ili noć).Svejedno.



Danas je na mom komadiću neba oblačno. Zato ću vam ispričati jednu priču.

Bilo je to prvu godinu kada su djeca bila dovoljno odrasla da s nama ne žele na more. Nakon dugog telefonskog razgovora i (sada znam )pretjeranih uputa i upozorenja, uputili smo se u šetnju. Spustili smo se do obale. Izula sam sandale, sjela na topli kamen i noge spustila u more.

Stajao je u čudu me gledajući. Rekla sam mu neka se izuje i sjedne pokraj mene. Negodujući, učinio je isto što i ja.
-I što sad?, pitao je.
- Pogledaj, Mjesec i zvijezde utopile su se u moru. Valovi ti se na nogama zaustavljaju i pjene.

Nezadovoljno se namiještajući na kamenu rekao je;
-Od svih žena na svijetu koje vole romantiku uz svijeće i vino, ja oženim onu koja voli sjediti na kamenu i noge u moru namakati, Mjesecu i zvijezdama se diviti.
- Slušaj šum mora, lepet krila galeba u visini. Uživaj u muzici koja dopire s broda na pučini. Udahni miris mora i toplog kamena. Zatvori oči, kažem mu. Opusti se i uživaj.

Nakon petnaestak minuta provedenih u tišini,( ako zanemarim njegovo vrpoljenje i patničko uzdisanje), dignuo se prigovarajući.

-Znaš što? Od danas, ja ću sjediti na klupi uz obalu, a ti sjedi i broji zvijezde u moru koliko ti srce želi.

-U redu, rekla sam nevoljko se dižući. Ne moramo voljeti iste stvari. Ne moramo doživjeti ljepotu na isti način. Važno je da se razumijemo.
****
Danas( u tišini ili negodujući)zajedno sjedimo na obali rijeke, ili mora . Na klupi, ili na kamenu,s nogama u vodi. Sa četrdeset godina je prigovarao, sa šezdeset je naučio da se zajedničke ljubavi dijele i zajedno snovi sanjaju.



Post je objavljen 20.07.2021. u 22:07 sati.