Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Deset igrača koji bi mogli biti osvježenje nove HNL sezone

Jučer je počela 29. sezona hrvatske nogometne lige. Prvu utakmicu nove natjecateljske sezone odigrali su nogometaši Dinama i Slaven Belupa. Premda je Dinamo bio veliki favorit u tom susretu, momčad Deana Klafurića šokirala je prvake i ostvarila veliku pobjedu! Vrijedi istaknuti da je to bilo tek drugo slavlje Slavena u Maksimiru. Druga utakmica dana bila je ona između Osijeka i Šibenika. Klub sa Šubićevca dugo je odolijevao aktualnim viceprvacima, no iapk nije uspio ostati neporažen. U posljednjih pola sata Mierez i Bohar slomili su otpor čvrstih Šibenčana, te su pokazali da će i ove sezone konkurirati za najviše ciljeve. Danas su na rasporedu još dva dvoboja. Lokomotiva u Kranjčevićevoj dočekuje Hajduk, dok će Rijeka ugostiti Goricu. Prvo kolo zaključit će nedjeljni dvoboj Istre i novog-starog prvoligaša Hrvatskog Dragovoljca. Svake sezone u HNL-u u prvi plan iskoči nekoliko novih ili pak neočekivanih imena. Pritom je apsolutno nebitno radi li se o mladim nadama, prinovama ili pak o igračima koji su svojevremeno mnogo obećavali, ali se još uvijek traže. U ovom tekstu navest ću 10 nogometaša koji bi mogli biti osvježenje hrvatske nogometne sezone.

Marin Ljubičić – mladi napadač Hajduka jedan je od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Većinu prošle sezone proveo je igrajući za juniore, te je zajedno sa Stipom Biukom dao veliki obol njihovoj tituli, prvoj nakon dugih 9 godina. U proljetnom dijelu prošle sezone dobio je šansu u prvoj momčadi. Odmah je pokazao da se radi o velikom talentu, a kako vrijeme odmicalo, dobivao je sve veću minutažu, koju je on odlično iskoristio. Ove sezone očekuje se njegov veliki iskorak, te bi trebao steći punu afirmaciju.

Lovro Zvonarek – ovaj 16-godišnji nogometaš Slaven Belupa pozornost na sebe skrenuo je u posljednjim kolima prošle sezone. Kako su Koprivničani već ranije bili osigurali ostanak, trener Tomislav Stipić odlučio je dati šansu jednom od najvećih klupskih talenata. Lovro mu je uzvratio na najbolji mogući način – postigavši pobjedonosni zgoditak u posljednjem kolu protiv Varaždina. Time je ovaj talentirani mladić postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a! Također, u jučerašnjom utakmici protiv Dinama našao se u prvih 11, čime je potvrđeno da će ove sezone imati veliku ulogu u igri Slaven Belupa.

Edin Juraldžija – Dinamov vunderkind ovu će sezonu provesti na posudbi u Šibeniku. Riječ je o jednom od najvećih talenata Dinamove škole, koji bi igračku afirmaciju trebao steći na Šubićevcu. Iako je jasno da se radi iznimno darovitom nogometašu, u Dinamovoj momčadi vlada velika gužva, pa se odlazak na posudbu nametnuo kao logičan slijed. Jer, za mladog nogometaša najvažnije je da igra i stječe iskustvo, a gdje će to biti potpuno je nebitno.

Fran Brodić – prije 7-8 godina slovio za velikog talenta, te mu se predviđala sjajna karijera. Uz to, Fran je najmlađi debitant u povijesti Dinama.Također, bio je član hrvatske U-17 reprezentacije koja je 2013. igrala na EP-u. Iako se od momčadi u kojoj su bili i igrači poput Alena Halilovića, Josipa Bašića i Ante Roguljića očekivalo puno, Hrvatska je ispala već u skupini. Brodić se kao vrlo mlad odlučio za odlazak u inozemstvo, a prva destinacija bio mu je belgijski Club Brugge. U prvoj momčadi belgijskog velikana konkurencija u napadu bila je prejaka, pa je Fran uglavnom bio po posudbama. Prije godinu dana vratio se u hrvatski nogomet, no ne na prvoligaške, već na drugoligaške terene, točnije u Kustošiju. Tu je napokon proigrao, te je u 24 nastupa postigao 14 pogodaka. Za dobre igre nagrađen je transferom u Goricu, a sada očekujemo da i u hrvatskoj eliti konačno pokaže sve što zna.

Marko Dabro – još jedan igrač koji je najbolje od sebe pokazao u drugoligaškom društvu. Od 2019. do ovog ljeta bio je član BSK-a, za kojeg je u 49 nastupa postigao čak 40 pogodaka! Ovog ljeta u svoje ga je redove dovela Lokomotiva, koja od nekadašnjeg juniora Cibalije ima velika očekivanja.

Niko Janković – velika nada Dinama koja će ovu sezonu provesti na posudbi u Gorici. Riječ je i ofenzivnom veznom koji je do sada nastupao za Dinamo II, te će mu ovo biti prvi angažman izvan Dinama. Niko Janković ima 19 godina, a te je redovito nastupao za U-18 i U-19 reprezentaciju Hrvatske. Ovo će mu biti prvi ozbiljniji seniorski iskorak i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u najjačem rangu hrvatskog nogometa.

Dion Drena Beljo – jedan je od najvećih talenata nogometne škole Osijeka. Za prvu momčad bijelo-plavih debitirao je 2020., no nije se naigrao, te će ovu sezonu odraditi na posudbi u Istri. Beljo ima veliku perspektivu, koju bi u dresu Istre trebao definitivno potvrditi.

Tonio Teklić – mladi veznjak Hajduka koji nikako da dobije pravu priliku. Iako se očekivalo da će dolaskom trenera Jensa Gustafsona za njega doći bolji dani, poslan je na novu posudbu. Nakon što je svojevremeno bio posuđen Varaždinu, ovaj je put daroviti Teklić ustupljen Hrvatskom Dragovoljcu. U Varaždinu mu je išlo sjajno, te se nadam da će mu barem jednako dobro ići i u Sigetu.

Bernard Karrica – još jedan izdanak Dinamove škole koji je odlučio sreću potražiti izvan Zagreba. Karrica će u novoj sezoni nositi dres Rijeke, no za razliku od ostalih Dinamovih mladića koji su poslani na kaljenje, kod njega nije riječ o posudbi, već o transferu. Riječ je U-19 reprezentativcu Albanije, koji je svojevremeno pružao dobre igre u juniorskoj Ligi prvaka (u dresu Dinama). Bernard je neosporan potencijal, što bi u na Kvarneru samo trebao potvrditi.

Martin Baturina – perspektivni napadač Modrih i sin Mate Baturine, čuvenog napadača Hajduka. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u mađarskom Ferencvarosu, u kojem je ostavio odličan dojam. Za sada je još uvijek nepoznata njegova budućnost u Dinamu. Konkurencija u napadu je izuzetno jaka, te nije nemoguće da Martin ponovno ode na posudbu, bilo u Hrvatskoj, bilo u inozemstvu. Ukoliko ostane u HNL-u, sigurna sam da ćemo uživati u njegovim igrama.

Post je objavljen 17.07.2021. u 19:17 sati.