Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Rešetkaste samoposluge davno prošlog vremenaLaščinska cesta. Snimio: Vanja


Prođoh nakon dugo vremena Laščinskom cestom (jedno od rijetkih CESTA u našem gradu, za razliku od mnogo ULICA) ... i zapeo mi za oko poznati lik samoposluge iz nekih davnih 60-ih ili 70-ih godina kada su se tipski gradile po istoj toj rešetkastoj mustri.

Pokušao sam se sjetiti koliko ih je ovakvih u gradu i na kojim su lokacijama ... pomozite mi, molim vas, svojim znanjem pada pokušamo kompletirati listu (neke od njih su rekonstruirane pa više ne izgledaju tako, ali tlocrt ih odaje)!

- Maksimir (Laščina): Laščinska cesta 73 - zatvoreno i zapušteno (što je to nekad bilo? Slavija? PPK Zagreb?)
- Trešnjevka (Ciglenica): Zagorska ulica 27, kod Zagorske II ulice - danas Konzum (nekad Slavija, a poslije Micra, trgovina bojama)
- Trešnjevka (Staglišće): Kružna ulica 37, kod Ulice Gordana Jankovića) - danas Konzum (nekad Unikonzum)
- Peščenica (Ferenščica): Andrilovečka, kod Šaškovečke - zapušteno, u vrlo lošem stanju (ne znam što je prije bilo tamo)
- Podsused: Podsusedski trg - danas Konzum (ne znam što je bilo prije)

Vjerujem da ih po Zagrebu ima sigurno još bar desetak, ajmo ih se sjetiti!

Zna li netko kada su se gradili takvi dućani?
U 60-tima?

Usput, ovaj prostor u Laščinskoj služi nekome/nečemu kao skladište ... čini se reklamnih letaka ... i to valjda godinama starih, svi djeljuju požutjelo i sfrkano.Laščinska cesta. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Hrpa papira u lokalu, snimljeno kroz vrata na dijelu gdje je se odlijepila plastična obloga stakla. Snimio: VanjaPost je objavljen 14.07.2021. u 15:21 sati.