Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Mary Kay Andrews: "Ljetna ljubav"

Sjećate li se od prije nekih desetak i više godina autorice ljubavnih romana Susan Elizabeth Phillips? To je bio onaj dio ljubavnih romana koji nije bio ili brutalni sado-mazo koji je kasnije uslijedio, ili kostimirana ljubavna priča kakve sada viđamo. Posebno ističem da nikada nisam bila osobiti stručnjak za ljubiće, pa ih i nisam čitala u velikom opsegu, ali ima imena i naslova koji me nisu mimoišli.

Uglavnom, Mary Kay Andrews je upravo kao Susan Elizabeth Phillips, koja je, uostalom, napisala i blurb za roman „Ljetna ljubav“, koji kaže:

„Ljetna ljubav“ je poput savršenog dana na plaži. Ne želite da završi. Ne morate se pakirati i nikamo otputovati. Ova je knjiga savršen godišnji odmor u bilo kojem dijelu godine.“

S ovime se ne slažem samo utoliko što nema idealnijeg vremena za čitanje ove knjige nego na plaži, jer i govori o plaži, mjesto radnje je na plaži, sve je vezano uz more, kuću na plaži i sunčanje.

Tri prijateljice, nakon životnih brodoloma, u svojim tridesetima se nalaze na mjesec dana u unajmljenoj kući na moru. Ellis je upravo dobila otkaz nakon što je banci u kojoj je radila poklonila svoje najbolje godine. Julia je manekenka koja se mora suočiti s promjenom životnog ritma zbog muškarca s kojim je u vezi. Dorie se razvodi, „zaprepaštena izdajom muškarca kojeg je voljela najviše na svijetu.“ Pridružit će im se i tajanstvena žena koja bježi od svoje prošlosti i treba se izgubiti negdje. Vlasnik kuće – na početku također misteriozni gospodin Culppeper.

Dugo nisam čitala ovako lagani ljetni ljubić, i mogu reći da mi nije bio mrzak – vješto je napisano, pa ako se baš i ne možete poistovjetiti s nijednom od triju žena, ni tada vam neće biti dosadno. Vjerojatno ne vrijedi da se čita više no jednom, no kako se brzo čita, brzo se i zaboravlja, pa ni drugi put neće biti osobiti problem.

Zaključno: preporuka za ljetni ceker.


Post je objavljen 16.07.2021. u 09:09 sati.