Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lepeze-slike-uspomene

Marketing

SUSRETI UKAZANJA


slika: Shadow

Interesantno je ovo što mi se događa već jedno 10-tak godina.

Prvi put mi se dogodilo kod japanskog veleposlanstva na Zrinjevcu. Čekala sam u koloni u autu, znam da je bilo hladno i ispred zgrade veleposlanstva vidim ženu – moju mamu. Ista vunena kapa bež boje, tamnosmeđi kaput… prolazi. Smeđa kosa proviruje ispod kape, njen profil – gledam i ne vjerujem: to je moja mama. Otvorim prozor auta, gledam u nju, ona ne gleda u mene i … prolazi.

Od tad je vidim puno puta… nekad je u ljetnoj odjeći, nekad u zimskoj, jesenskoj … vidim je na raznim mjestima. Iz sobe kroz prozor prolazi kraj mog stana, iz auta na cesti … prolazi.

Uvijek prolazi cestom, nikad je nisam vidjela u dućanu ili u nekom zatvorenom prostoru, uvijek samo na cesti.

Vidim da je to živa žena koja prolazi ulicama Zagreba, ali frapantno liči na moju mamu. Znam da možda vidim ono što silno želim, ali – to je moja mama koja prolazi ulicama svog Zagreba.

Jesu li to neka upozorenja za mene, je li ona moj anđeo čuvar koji se prikazuje i njeno ukazanje mi nešto poručuje, da budem oprezna u sljedećim danima ili tjednima – ja to ne znam, ali znam ovo: kad god je vidim, neka milina, blagost i sreća mi obaviju srce i mirna sam.

Mama, tu si… uvijek si uz mene pa te vidim i kad te drugi ne vide.

To je ono neobjašnjivo, ali stvarno prekrasno, drago i milo što mi se događa, meni su ti susreti nešto posebno, uvijek se događaju kad ništa ne očekujem, kad npr. čekam na semaforu i - eto je preko puta ... ide ... ili preko ceste je vidim, stoji i čeka nekog, ali takva ukazanja su da nikad ne gleda direktno u mene.

Volim te naše susrete.


napisano: 10.07.2021. u 12:00h, priča je iz moje 19. knjige fantasy priča "PRIČE IZ NOĆNIH TIŠINA"



http://www.digitalne-knjige.com/varga19.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj: 978-953-354-290-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 10.07.2021. u 11:53 sati.