Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andrea-bosak

Marketing

čudno mi

po obiteljskom zakonu dijete rastavljenih roditelja treba biti s majkom do 12 godine života i zatim se sudom određuje tko će se brinuti o djetetu dalje ako jedan od rastavljenih roditelja zatraži da se skrbi o djetetu dalje do zakonske punoljetnosti tj do završetka školovanja. U dobi od 12 godina i dijete daje svoj iskaz uz prisutnost privremenog skrbnika kojeg određuje nadležni centar za socijalnu skrb, te se nakon svih činjenica donosi odluka o skrbništvu nad djetetom.
Koliko će još Severina dokazivati na sudu da se može srbiti za sina i koliko će se plaćati odvjetnika to samo ona zna, ali isto tako mi je čudno da ju nisu poslali na tečaj za roditeljstvo u trajanju od šest mjeseci te po tom nalazu i mišljenju psihologa ustvrdili može se Severina brinuti o sinu ili ne može.
Znam da je Severina osoba koja je vezana uz koncerte i putovanja ali isto tako znam da je u mogućnosti platiti ženu koja može biti sa njenim sinom u bilo kojem gradu ili državi kada ona ima nastupe.

Čudno mi je kako je sud dao skrbništvo njenom bivšem, a mnogim očevima koji se godinama bore za to isto nikako da dozvole iako ti odbijeni imaju bolje razloge za skrb svog djeteta no Severinin bivši suprug.

Svjesna sam da je Severina temperamentna i da je sigurno reagirala u pojedinim situacijama na krivi način ali ona je ipak majka a djetetu u toj dobi u kojoj je njezin sin majka je potrebnija od oca, naravno da i otac ima roditeljskih prava i pravo na susrete sa djetetom sve dok sud ne odredi drugačije.

Gospođo Severina želim da uspijete vratiti skrbništvo jer zakon je ipak na strani majke.


ps ovo sam napisala čitajući nešto na googlu kada sam pila kavu

Post je objavljen 09.07.2021. u 12:26 sati.