Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

O sigurnosnom tunelu

Dugo nisam pisala o znamenitosti Brezja, koja - na moju ogromnu nesreću - stoji baš pored moje kuće.

Ako je vjerovat svim onim pustim ekspertima, koje uzaludno obilazi moj susjed i kojima sam ja uzaludno slala mailove, ova znamenitost NE predstavlja ugrozu ni imovine, ni života. To šta i moj skromni dom ima crvenu naljepnicu radi ove znamenitosti - zar je to nekog briga? To šta je do sada streslo oko tisuću devetsto potresa i rasklimalo sve živo i mrtvo - zar je to nekog briga? To šta se ova znamenitost može urušit i ubit nekoga na cesti il meni probit krovište - zar je to nekog briga? Oni su procijenili da ovo nije prioritet za rušenje. Pa je elaborat za rušenje izgleda zapeo u nečijoj ladici, a i godišnji su; eksperti moraju odmarat, treba snagu skupit za daljnje aktivnosti vezane za nerušenje neprioriteta.
Nogostupom inače djeca idu u školu, i ići će kad počne nova školska godina. Zar je nekog briga šta nečije dijete može nastradat?

Al najjača je sljedeća konstatacija. Nema jače. Znači susjedovoj su kćeri između ostalog rekli da nek se sagradi sigurnosni tunel na tom dijelu nogostupa. Pazite molim vas. Sigurnosni tunel da se sagradi pred nečim šta čeka rušenje. Ostaneš tu bez riječi, jer naprosto ne znaš jel bi psovo, vrijeđo il nekome rašerafio glavu.

Za početak, ovo je trebalo srušit davnih godina, to potres nije ni trebalo dočekat. Ratna ruševina, visine dvanajstak metara na pola metra od moje kuće. Godinama je ovo bio javni vece i odlagalište starih madračina, lavaboa i svačegnečeg. Pa izlazio komunalni redar, pa stari vlasnik jedva ogradio. Nije mu na pamet palo da ruši, šta će rušit kad nema namjeru tu više ništa radit. E pa nije se srušilo i dočekalo je potres. I sad se samo kruta i otkrhnjuje i krivi, dok se jednog dana ne strmopizdi. Pitanje je samo na koju će stranu past.

Pitanje za milion novaca glasi - jel može čovjek uopće ostat normalan i šta treba napravit da neko napravi svoj dio posla prije nego šta ova znamenitost nekog ubije?
Odgovor glasi - nisam normalna, i trebam dobar savjet šta napravit onima koji tvrde da OVO nije prioritet i ne predstavlja opasnost. I ako neko ima šemu za taj sigurnosni tunel da ga sagradim iznad kuće, ako znamenitost padne na moju stranu da sjebe tunel a ne moje krovište.
Pa u Popovaču će me eksperti pospremit.







Post je objavljen 08.07.2021. u 18:13 sati.