Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

hajka

jel vi znate šta je hajka? hajka je način lova u kojem veča skupina lovaca zapaše jedno šire područje gdje se očekuje da ima divljih svinja i želi ih istjerati, tj. nagnati u bijeg prema drugoj skupini koja ih dočekuje na brisanom prostoru. takav način lova vuče svoje korjene još iz doba neadertalaca koji su ustvari izvorno svoj plijen naganjali u iskopane jame sa kolcima ili u provaliju. a logika je vrlo jednostavna, prepalaši svoj plijen kako bi upao u zamku.

kako se taj način lova zadržao i do današnjih dana kao vrlo učinkovit počeo se primjenivati i u drugim sferama, konkretno u sferi života ali na jedan drugačiji način, primjereniji novom dobu i svrsi koju želi postiči, a riječ je o mediskoj hajci na cijepljenje.

znači, u toj hajci za cjepljenje se navodi kako hrvatski državljani, korisnici zdravstvenog osiguranja, neće biti u mogućnosti ostvariti svoje pravo na zdravstvenu zaštitu ako se nisu cijepili?! da apsurd bude veći nameču instrument osobne krivnje kao argument za spomenutu hajku, međutim priča im ne drži vodu, zašto? vrlo jednostavnom logikom može se pobiti nametanje osobne krivnje prema drugima, jer za sebe smo ionako sami odgovorni. a logika je slijedeča.

ja sam prebolio koronu što za sobom povlači i covid putovnicu i sada se za neko vrijeme niti smijem cijepiti radi povišenih antitijela. no, kada to vrijeme prođe svakako da ću se cijepiti ali ne iz razloga da zaštitim druge već prvenstveno samog sebe radi. dakle, onaj tko se nije cijepio ne može, po logici stvari, ugroziti onoga koji se cijepio. što posljedično znači da necjepljeni ugrožavaju samo sebi slične, tj. necjepljenje. ako se neki liječnik u bolnici nije cjepio a drugi jesu, ne vidim razloga da sam ne snosi svoju osobnu odgovornost od rizika necijepljenja.

ili, ajmo se malo pozabavit računicom, ne matematikom i statistikom nego baš računicom. u proteklom vremenu cijepilo se 45% stanovništva na to dodajmo još i broj od cca 20% onih koji su preboljeli koronu, pa onda još k tome dodajmo cca 5% onih koji su je preboljeli bez ikakvih simptoma dolazimo do podatka da 70% ljudi nije zarazno, što pokazuju i brojke niske zaraženosti proteklih dana. e, al vidi baze, djeca i mlađi od 15 godina uopće ne podlježu obvezi cijepljenja, na njih se to ne primjenjuje iz prostog razloga jer za tu dobnu skupinu cjepivo još nije niti razvijeno a čine 15-20% stanovništva, šta ugrubo znači da je jedva 10-15% onih neodgovornih zbog kojih će svi oni koji su preboljeli koronu ali nisu nigdje evidentirani jer je bila takva zdravstvena politika ili se cijepili samo jednom dozom (šta se preporuča za one koni su je preboljeli) ispaštati, nema smisla! svatko je odgovoran za sebe smoga i drugi ne mogu niti smiju biti njegovi taoci. eto toliko.

Post je objavljen 07.07.2021. u 12:58 sati.