Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Ljetno štivo by Marijana Dragičević

Marijana Dragičević rođena je 1989. godine u Bjelovaru. Završila je Gimnaziju Bjelovar, a 2014. i 2016. godine magistrirala povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao student radila je na arheološkim terenskim istraživanjima u Gradskom muzeju Bjelovar. Nakon završenog stručnog osposobljavanja i položenog stručnog ispita za kustosa, zaposlena je kao kustos u Arheološkom odjelu u bjelovarskom muzeju.
Prve priče čitali su joj baka i djed, a nakon faze slikovnica prešla je na čitanje dječjih romana. Djelo zbog kojega je zavoljela čitanje je “Ronja, razbojnička kći” švedske autorice Astrid Lindgren, kojemu se i danas ponekad zna vratiti. Najdraži književnik joj je Fjodor Mihajlovič Dostojevski i njegovo velebno djelo “Braća Karamazovi”. Od klasičnih djela najviše voli razdoblje realizma, a rusku književnost smatra najboljim prikazom književne kvalitete. Od domaćih autora najviše cijeni Gorana Tribusona jer njegov bogati književni izričaj s humornim dosjetkama prikazuje jedno prošlo razdoblje u kronologiji (najčešće Bjelovara), kojemu se Tribuson rado vraća i ostaje zauvijek zabilježeno u njegovim djelima.
Našu dragu Marijanu podržite na Instagram i Facebook profilu.


1) Noćno kupanje - Carl Hiaasen (Algoritam, 2007.)
Nesvakidašnji krimić prožet humorom, napetošću i ljubavnim tegobama. Radnja se odvija oko tri glavna lika; Chaza Perronea, jedinog znanstvenika koji je studirao biologiju kako bi bolje naučio ubijati, njegove supruge Joey koju gurne s palube luksuznog broda u Atlantik koja na njegovu nesreću preživi i bivšeg policajca Micka Stranahana koji spasi Joey od sigurne smrti, te nakon šest propalih brakova doživljava romantičnu reinkarnaciju. Roman je savršen za bezbrižne ljetne dane, gdje god da se nalazite.

2) Djevojačka večer - Karen McCullah Lutz (Algoritam, 2006.)

Zadie Roberts, protagonistica romana, profesorica je engleskog u srednjoj školi u LA-u. Ostavljena ispred oltara prije pola godine, usuđuje se jedino tajno maštati o osamnaestogodišnjem Trevoru kojem predaje. Dane provodi s najboljim prijateljem Grayem koji iznenada obznani da se uskoro udaje za njezinu dosadnu sestričnu Helen. I kako to obično biva, Zadie dobije zadatak da se uključi u organizaciju i poboljšanje djevojačke večeri svoje sestrične koja se ubrzo otme kontroli…Chick lit koji ima savršeni omjer svega: humora, inteligencije i dobre zabave!






Post je objavljen 02.07.2021. u 18:17 sati.