Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Odjebite, ratnici!

Danas konačno malo olakšanje što se vanjskih temperatura tiče. Malo zrakaaaa...:)))))) Juhuuuu! Danas je uspješno prošao zadnji dan V.B.Z-ove -proslave trideset godina postojanja. Dva udarna autora: Vedrana Rudan i Zoran Ferić. Evo fotografija:

Vedrana Rudan i Aleksandar Stanković. Odlični? Ma taman da su izrežirali pitanja i odgovore, bili su maestralno i svatko baš u svom elementu! Odlično su se nadopunjavali. Bravoooooo! Fenomenalni su V.B.Z- ovci, ponovo sam kući otišla s knjigom i potpisom. A i pićem smo počašćene!!! Kad se slavi, neka je sa stilom i u stilu... Hvala!!!! Evo knjige: Pa čujmo što britka Vedrana Rudan kaže, u odlomku iz nove knjige: "Puding od vanilije": naslov odlomka: Odjebite, ratnici: "Ipak, ispričat ću vam priču. Bio tako jednom rat između Francuza i Nijemaca. Pobijedili su Francuzi. Njihova najpoznatija modna kreatorica Coco Chanel bila je njemačka kurva. I? Što mislite?! Jesu li Francuzi šezdeset godina govorili o kurvi Chanel....?! Ne, gospodo dragovoljci. Francuzi su učinili ono što što čine svi pametni narodi, povijest su pohranili u povijest. Nijemcima prodaju torbice Chanel, marame Chanel, parfeme Chanel...Kužite, kreteni?!...Znam da ste retardirani, ipak ću vam reći što bi smo mi danas i ovdje morali učiniti Srbima koji su tamo. Trebali bi smo nači način kako im prodati kajmak. Vaše, sad već tridesetogodišnje trabunjanje, jest veleizdaja."
Druga promocija, puno "jača" i "teža", bila je promocija novoga romana Zorana Ferića. I on je u sličnoj temi: tri rata kroz povijest jedne, vlastite obitelji....Ali s puno tužnijim notama, nego što ih svira Vedrana. U pomoć Feriću priskočili su Drago Glamuzina i Mira Muhoberac i Ivica Prtenjaća. Zoran Ferić: "Putujuće kazalište". Svi koji su već pročitali roman, tvrde da je ovo Ferićev najbolji uradak! Opasno! Velika očekivanja za iduću knjigu....Ali, vjerujem da če Ferić ići u novom romanu još jednu stepenicu više, i da će postojati i još bolji, i da će nadmašiti i dosadašnjeg sebe.....Mira je vrlo stručno, minuciozno i na dugačko objasnila koje tehnike upotrebljava Ferić, no meni bi takvo dugačko izlaganje bilo primjerenije za neki književni časopis. Bila je malo zamorna....:(((( Prestručna, predobra- ali.....ne za ovo događanje. Kad je cilj motivirati na čitanje nove knjige. u ovom "duelu" pobijedila je Vedrana Rudan i Stanković. Preduhoviti, samokritični, britki, zabavni - i sebi i publici!
Ljubim vas!

Post je objavljen 02.07.2021. u 01:20 sati.