Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ŠPANJOLSKA NOGOMETNA EKIPA JE U ČETVRTFINALU PRVENSTVA EUROPE

SPEKTAKULARNA NOGOMETNA IGRA S OSAM GOLOVA

Nogometna utakmica između Hrvatske i Španjolske u Kopenhagenu 28. lipnja bila je spektukalarna, iako je Hrvatska izgubila od reprezentacije Španjolske s 3:5 i završila svoje natjecanje na europskom prvenstvu. U četvrtfinale se plasirala Španjolska.
Zbog osam viđenih golova gledaoci su uživali. Gol je užitak utakmice. Svi ti golovi su sadisfakcija hrvatskim nogometnim obožavaocima za prijeđeni put do Kopenhagena bilo brodom, bilo avionom, bilo vlakom ili osobnim automobilom, ali i s kovidid putovnicom da cu cijepljeni, koju je RH prva uvela u Europskoj uniji upravo zbog turističkog tranzita.
Doduše hrvatska reprezentacija je dala španjolscima samo dva gola, pišu se tri, jer su španjolci sebi dali autogol, što je bilo uzbudljivo i nevjerojatno. Ali dojam je da su hrvatski nogometaši bili složeni u lošoj kombinaciji, a ta je kombinatorika bila zamisao izbornika Dalića.

GOLGETERI NA KLUPI DO PRED KRAJ UTAKMICE


U prvom se poluvremenu baš ništa impresivno s hrvatske strane prema španjolcima na terenu nije događalo. Izgubljeno je 45 minuta, a glavni su napadači sjedili na klupi do iza 70 minute. I onda kada je izbornikava odluka igrače Pašalića i Oršića uvela u nogometnu igru, možda i s mišlju – da pod kraj utakmice sudjeluju u reprezentativnoj igri Eura Europe, dogodio se najuzbudljiviji dio utakmice. Najprije Pašalić zabija gol za 3:2, malo prije kraja regularnih 90 minuta utakmice. Zatim sudac produžuje utakmicu za šest munuta, pa u nastavku Mislav Oršić u 92 minuti zabija gol . I tada je rezultat Hrvatska Španjolska 3:3. Hrvatski reprezentativci imali su više prilika za gol ali lopta ipak u mreži nije zaustavila svoje kretanje. U produžecima Hrvatska je primiola još dva gola od ekipe Španjolske.
Za gledatelje je nogometna igra Hrvatske i Španjolske bila dramatična, impresivna i sve u svemu fantastočna. Od obje ekipe, gledoci kojih je radi korona mjera bilo na stadionu tek 22.000 , od kojih oko 10. 000 hrvatskih navijača, vidjeli su osam golova.
Hrvatsku nogometnu reprezentaciju treba ozbiljno osmisliti jer Hrvatska ima individualaca koji su vrlo kvalitetni i godinama svoj nogometni kruh zarađuju u zahtjevnim nogometnim klubovimaa u Europi i svijetu. Sadašnjem nogometnom zborniku Zlatku Daliću ugovor s HNS-om istjeće 2022. godine. Nogomet je veliki biznis, a hrvatski reprezentativci mogu, na zadovoljstvo hrvatske nacije boljim pristupom i radom postići mnogo bolji rezultat od plasmana u osminu finala.
/font>

Zouhar Zec Margareta



Post je objavljen 29.06.2021. u 12:21 sati.