Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

REPREZENTATIVAC PERIŠIĆ IMA KORONU!



U TRI UTAKMICE DVA GOLA

Ivan Perišić ( 32) član nogometne rerezentacije Hrvatske koja 28. lipnja igra protiv Špaanjolske osminu finala za prvaka Europe u gradu Kopenhagenu u Danskoj pozitivan je na korona virus. Pokazao je to posljednji test, a u ranim jutarnjim satima 27. lipnja potvrdio je to Hrvatski nogometni savez.
Ta vijest da je Perišić pozitivan na korona virus ista je osjećaju koji bi izazvala vijest da je od najodgovornijih osoba u državi na ocean poslan stari hrđavi brod, da na drugi kontinent preveze skupocijeni teret u zlatu, dijamantima i tehnološki visoko razvijenim informatičkim uređajima. I onda došlo je iznenada neočekivano jako nevrijeme, te su visoki valovi potopili brod a s njim i i vrijedan i skupocijen teret.

U TRI UTAKMICE DVA GOLA
Perišić, inače igrač talijanskog kluba Intera, hrvatski je biser među igračima jer je u tri dosadašnje utakmice dao dva gola, prvi protiv reprezentacije Češke, kada je rezultat bio 1:1, a drugi u utakmici protiv Škotske kada je rezultat bio 3:1 za Hrvatsku.
U trenutku kada Europsko nogometno prvenstvo traje i kada je milijun hrvata cijepljeno drugom dozom cijepiva protiv korone – izlazi na vidjelo svjetla dana pitanje koje nitko do sada nije postavljao, a koje je ovoga trenutka veoma važno i glasi: zašto nisu hrvatski nogometni reprezentativci cijepljeni protiv virusa korone? Poruka Perišićevog slučaja glasi; zar je cijepljenje protiv korone virusa u nogometnoj reprezentaciji prepušteno individualnoj odluci ? Ili će nacija sutra saznati informaciju da je još netko -od nogometaša posato pozitivan na koronavirus - možda oni s kim je posljednjih dana Perišić bio u najčešćem kontaaktu, ili s kim je dijelio hotelsu sobu?
Znaći li išta Hrvatskom nogometnom savezu saznanje da igrač koji je u dvije utakmice dao dva gola ima korona virus i da u izolaciji mora ostati desetak dana? Znaći li išta liječnicima koji vode reprezentativnu vrstu nogometaša činjenica da je iz igračke postave izbačen igrač koji za hrvatsku nogometnu reprezentaciju vrijedi koliko i brod nakrcan zlatom i dijamantima. Pojedinci čine tim i ekipu zbog kojih će na ovom Euro natjecanju ime Hrvatske reprezentacije biti u povijesti vremena upisao kao ime nogometne nacije, ili samo kao ime reprezentacije koja je bila sudionik europskog prvenstva u nogometu.

Zašto se pitanje cijepljenja nogometnih izabranika protiv korone virusa nije pristupilo odgovorno i sustavno već pri samom pozivu u reprezentaciju za Euro ekipu?
Ili je neznanje o koronavirusu preveliko, da bi bilo ozbiljno shvaćeno?Tužno.!/font>
Margareta Zouhar Zec


Post je objavljen 27.06.2021. u 11:22 sati.